Catalunya Diari

Adéu a les mascaretes a l'exterior

Després de més d'un any, la mascareta deixa de ser obligatòria a l'aire lliure

Ha arribat el dia! Després de més d'un any sent obligatòria la mascareta, a partir d'aquest dissabte, dia 26 de juny, aquesta deixa de ser-ho sempre que sigui a l'exterior.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així ho va anunciar el president de l'estat espanyol Pedro Sánchez, en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d'Economia celebrades a Barcelona, tot explicant la millora de la situació pandèmica a Espanya.

Adéu a les mascaretes a partir d'aquest 26 de juny. Imatge del 25 de juny
Adéu a les mascaretes a partir d'aquest 26 de juny | LleidaDiari.cat

On deixa de ser obligatori el seu ús?

Tot i que a partir d'aquest 26 de juny, la mascareta deixa de ser obligatòria a l'exterior, hi segueixen vigents una sèrie de mesures de seguretat per frenar l'expansió i els contagis de la covid-19.

La mascareta deixa de ser obligatòria a l'aire lliure sempre que es pugui mantenir la distància social d'un metre i mig, a esdeveniments a l'exterior, ja siguin concerts, teatres, conferències... però també, deixant la distància social entre assistents; Finalment, també deixa de ser obligatori el seu ús a reunions entre convivents, i sense la necessitat de mantenir la distància.

Segueix sent obligatori en alguns espais

Així i tot, l'expansió de la covid-19 segueix present, així es pot corroborar amb els brots a Mallorca i Menorca. Així doncs, la mascareta seguirà sent obligatòria en espais tancats d'ús públic com per exemple les biblioteques, també en espais tancats oberts al públic, com per exemple els supermercats, al transport, tant públic com privat complementari de no convivents fins a nou places. 

D'altra banda, les mascaretes també seguiran sent obligatòries a l'aire públic quan hi hagi aglomeracions, o a esdeveniments multitudinaris de peu, encara que siguin a l'aire lliure.

Novetats a les residències

A les residències de gent gran amb una vacunació completa superior al 80%, la mascareta seguirà sent obligatòria per a visitants i treballadors, però deixarà de ser obligatòria per als residents.

Així i tot, es recorda que la mascareta no ha deixat de ser present a les nostres vides, i per tant, és convenient portar-la sempre a sobre quan se surti de casa, per si en algun moment el seu ús és necessari.


Comentaris

envia el comentari