Catalunya Diari

Adeu al toc de queda a Catalunya

Se segueixen limitant les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya publicades el 19 d'agost, a excepció de la restricció a la mobilitat nocturna, que decau als 19 municipis on encara era vigent.

Se segueixen limitant les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es manté el 70% de l'aforament a l'assistència a actes i cerimònies civils o religiosos

D'altra banda, es manté el 70% de l'aforament a l'assistència a actes i cerimònies civils o religiosos, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Aquestes mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i tindran una vigència de set dies. El Govern traslladarà la sol·licitud aquest dimecres al TSJC i entraran en vigor aquest divendres 27 d'agost.

La decisió del TSJC

En aquest sentit, cal recordar el TSJC considera que darrere la resolució del Govern hi ha la idea que «el manteniment de la seguretat i l'ordre públic és finalitat del toc de queda» en els municipis més grans i «en especial, limitar les interaccions socials i el fenomen del 'botellón''».

Això no obstant, el tribunal recull que el control de les interaccions socials «no és cap criteri sanitari estrictament considerat». A més, destaca que alguns municipis ara ja han baixat dels 125 casos per 100.000 habitants en els darrers 7 dies, de manera que «resultaria encara més innecessari i desproporcionat», argumenta.


Comentaris

envia el comentari