Catalunya Diari

Adverteixen sobre l'arribada d'una nova onada més letal del coronavirus

El segon brot arribaria aquest hivern
Imatge d'un metge en un hospital de campanya de pacients de coronavirus
L'OMS alerta d'una segona onada més mortífera que l'actual | Arxiu

 

El màxim responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Henri P. Kluge ha anunciat que hi haurà una segona onada de coronavirus que «colpejarà a Europa aquest hivern». Kluge ha assegurat que aquest segon brot serà encara més mortífer i que podria coincidir amb pics d'altres malalties infeccioses. Així mateix, el màxim responsable de l'organisme internacional ha advertit que els països s'han de preparar per a aquesta segona onada de la pandèmia la qual encara no ha acabat.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Prorrogar l'estat d'alarma un mes

De moment des del govern espanyol s'han anunciat la pròrroga d'un mes de l'estat d'alarma. Així ho anunciava ahir Pedro Sánchez als mitjans on indicava que seria la proposta que presentaria en el pròxim Congrés dels Diputats. Aquesta seria l'última pròrroga que es demanaria, ja que es pretén que «l'últim estat d'alarma abasti fins a la nova normalitat». És per aquest motiu que la seva durada seria d'un mes sempre que la situació a Espanya no vagi a pitjor i es mantingui com ara, explicava el president.

 

Diversos metges ja han advertit sobre la perillositat d'aquesta segona onada de la pandèmia perquè, segons els últims estudis, el 95% dels espanyols no han tingut cap contacte amb el virus. És per aquest motiu que s'ha d'evitar que es produeixi un rebrot a la desescalada i així estar més preparats per a un futur. D'aquesta manera, s'evitarà el col·lapse del sistema sanitari que s'ha patit durant aquests últims mesos a causa del coronavirus.

 Comentaris

envia el comentari