Catalunya Diari

Els advocats demanen que es consideri per Llei als animals com un membre més de la família

Els animals ja han estat reconeguts com a éssers dotats de sensibilitat o éssers que senten,

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona  ha demanat aquest divendres que l’animal sigui considerat un membre més de la unitat familiar i no una simple mascota. Així ho ha posat de manifest en el marc del VI Congrés sobre els drets dels animals en el transcurs de dues jornades --celebrades aquest dijous i divendres-- sota el lema 'La revolució legal i social per als drets dels animals: consolidació del canvi de paradigma', que han analitzat els nombrosos canvis legislatius que s’han produït en aquesta matèria.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Concretament, en la taula titulada 'Reformes legals imminents per al reconeixement i protecció dels drets dels animals' s’han abordat, entre d’altres, la reforma del Codi Civil català i les diverses reformes de les lleis processals i hipotecàries que recentment ha aprovat el Congrés dels Diputats. Aquestes modificacions han comportat un canvi de paradigma ja que reconeixen, per primera vegada, que els animals són éssers que senten i això comporta la descosificació dels animals en les lleis d’àmbit estatal. També s’ha analitzat l’avantprojecte que acaba de presentar el govern per aprovar, per primera vegada a Espanya, una llei general de protecció d’aplicació a tot l’Estat: Fins ara només havien legislat aquesta matèria les comunitats autònomes en l’àmbit de les seves competències.

Noi abraçant un gos
Noi abraçant un gos | LLEIDADIARI.CAT

Per això, des de la Comissió de Protecció dels Drets dels animals consideren que és un moment històric, ja que han coincidit en el temps tres reformes legals d’ampli espectre i que suposen una revolució legal que contribuirà, sens dubte, al canvi de paradigma en matèria proteccionista que implicarà la consolidació de dos conceptes fonamentals: d’una banda la descosificació dels animals, i de l’altra, el reconeixement dels animals com a éssers dotats de sensibilitat o éssers que senten, ha exposat Carmen Valenzuela, diputada responsable de la Comissió dels drets dels animals de l’ICAB.

Tanmateix, des de la CPDA s’està treballant per incloure un tercer concepte cabdal: la de l’animal com a un membre més de la unitat familiar, ja que l’animal no és una simple mascota. En aquest sentit, des de la Comissió es recorda que actualment a Espanya hi ha més llars amb mascotes que llars habitades per menors de 15 anys.


 


Comentaris

envia el comentari