Catalunya Diari

T'agrada viatjar? Els nous vols que podràs agafar des de Barcelona en uns mesos!

La companyia aèria Level reprendrà el trajecte quatre dies per setmana i també ampliarà la freqüència amb Buenos Aires

L'aeroport del Prat tornarà a oferir vols directes a Santiago de Xile a partir del 31 d'octubre. La companyia aèria Level reprendrà els trajectes que ja operava abans de la pandèmia i ho farà quatre dies per setmana –dilluns, dimecres, divendres i dissabte-. Serà la segona ruta que oferirà l'aerolínia en connexió directa entre la capital catalana i Sud-amèrica, ja que també opera els vols a Buenos Aires, que passarà a tenir un trajecte diari a partir de la temporada d'hivern.

En un comunicat, Level ha destacat els «vincles socials i empresarials» entre Santiago de Xile i Buenos Aires amb Barcelona. Els bitllets ja es poden adquirir a la web de l'aerolínia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de l'aeroport del Prat
L'aeroport del Prat tornarà a oferir vols directes a Santiago de Xile a partir del 31 d'octubre | LleidaDiari.cat

Un boicot contra el dret a vaga dels treballadors

La portaveu del sindicat USO i representant del personal de cabina de Ryanair, Lidia Arasanz, ha denunciat un «boicot» contra el dret a vaga dels treballadors. Aquest divendres al matí, els taulells de Ryanair a la T2 de l'aeroport Barcelona-El Prat operaven amb aparent normalitat sense que s'hagi hagut de registrar ni una sola cancel·lació. Arasanz ha criticat que Ryanair hagi enviat una carta de serveis mínims «a tots els treballadors», «sigui per operar un vol o per estar de guàrdia a casa seva». La portaveu del sindicat ha avançat que denunciaran aquesta pràctica davant la justícia i que a més vulnera els serveis mínims fixats pel govern. Arasanz també ha demanat «ajuda» a l'Estat i l'ha instat a «no mirar cap a una altra banda».

Els poc més de 900 vols que han de sortir aquest divendres de Sant Joan de l'aeroport de Barcelona-El Prat ho estan fent amb normalitat. Malgrat que era el primer dia de la vaga convocada pel personal de cabina de Ryanair per reivindicar els seus drets laborals, les pantalles encarregades d'anunciar els vols no registren cap cancel·lació. Per la portaveu del sindicat USO i representant del personal de cabina de Ryanair, Lidia Arasanz, «la vaga l'han tirat per terra des del primer dia perquè no han donat ni la possibilitat a exercir aquest dret». «Avui tots els treballadors han d'estar treballant, ningú té dret a fer vaga», ha criticat.

Els serveis mínims fixats pel govern espanyol variaven entre el 36% i el 80% en funció de la distància i el transport alternatiu. Arasanz ha denunciat que aquests percentatges «no s'han respectat i l'empresa ha valorat tots els vols que sortien de Ryanair amb tripulació espanyola com a serveis mínims». Segons ha anunciat la portaveu del sindicat USO, els treballadors mantenen la convocatòria de vaga pels pròxims 25 i 26 de juny i 30 de juny i 1 i 2 de juliol. A més, també han explicat que denunciaran novament les pràctiques de la companyia irlandesa, una cosa que ja van fer durant les vagues del 2018 i 2019 i en què les sentències judicials van reconèixer que s'havia vulnerat els drets dels treballadors.

Companyies espanyoles «respecten la legislació»

«Una vegada més està passant el mateix». En aquest sentit, Arasanz ha demanat que el govern espanyol deixi de mirar cap a una altra banda. La portaveu del sindicat ha defensat que les companyies espanyoles «respecten la legislació» i s'ha preguntat per què deixen que Ryanair no ho faci. Segons la portaveu, es tracta d'una «guerra contra Goliat". I per això ha reclamat ajuda als governs espanyol i català. «No volem ser treballadors de tercera, volem els mateixos drets que qualsevol treballador de l'Estat, ni més ni menys», ha dit amb contundència.

La vaga de tripulants de cabina arriba en un moment de conflicte sindical a l'empresa. Els sindicats USO i Sictpla, que fins ara eren els més representatius, estaven negociant des de feia mesos un nou conveni col·lectiu pels tripulants de cabina. Enmig de les converses, Ryanair va anunciar un acord amb un altre sindicat, CCOO, que l'empresa va titllar «d'històric». Per la seva banda, Arasanz ha criticat que un sindicat «sense representació» pugui tancar un acord que no representa els treballadors.


Comentaris

envia el comentari