Catalunya Diari

Totes les afectacions de la vaga general del 18 d'octubre a Catalunya

A partir de les 17.00 hores de la tarda als Jardinets de Gràcia de Barcelona hi haurà una gran manifestació

Imatge d'unes càrregues de la policia durant una manifestació
Imatge d'unes càrregues de la policia durant una manifestació | EFE

El Govern ha decretat aquest dimecres els serveis mínims per la vaga general del 18 d'octubre, convocada pels sindicats Intersindical-CSC i l'IAC. L'aturada es preveu especialment massiva a l'àrea d'ensenyament, ja que el sindicat IAC, té una gran representació a les escoles i centres educatius a través de la seva federació USTEC.

Això no obstant, a les escoles d'ensenyament infantil i primària hi haurà com a mínim un docent per cada sis aules, i que a les llars d'infantils hi hagi un terç de la plantilla. Als centres d'educació especial s'amplia el servei mínim a un docent per cada quatre aules.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Afectació de l'aturada en el transport públic

Pel que fa al transport públic, trens de rodalies i regionals hauran de circular com a mínim en un 33% tot el dia. El metro, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i el tramvia hauran de garantir un 50% del servei en hora punta, entre les 6.30h i les 9.30h i entre les 17h i les 20h, i un 25% la resta del dia.

Com funcionaran els serveis mèdics?

Als centres mèdics, es garanteix el funcionament normal d'urgències i unitats especials com cures intensives, vigilància intensiva, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. S'haurà d'atendre tota operació quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu a criteri de direcció mèdica, i qualsevol persona ingressada tindrà garantit el seu dret a ser atesa.

En els centres d'assistència extrahospitalària es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual, amb un 25% de la plantilla. En els casos d'assistència unipersonal, es considerarà el servei com a mínim. Per la resta de serveis, a banda del de neteja, hoteleria i transport sanitari urgent, que s'hauran de garantir en el funcionament normal, es funcionarà com en un dia festiu.

Alguns mitjans de comunicació també hi participaran

A la ràdio i a la televisió públiques, els serveis mínims són d'un 50% dels continguts habituals en producció i emissió de programació informativa i l'emissió de la informació necessària «en cas que es produeixi una emergència per a la població».

La gran manifestació de divendres a Barcelona

Més enllà de les diferents aturades al país, s'espera que el divendres 18 d'octubre tingui lloc una gran manifestació conjunta a partir de les 17.00 hores de la tarda als Jardinets de Gràcia de Barcelona. Serà llavors quan s'espera que la gran afluència de gent aparegui en aquesta convocatòria que donarà per finalitzada, de moment, una intensa setmana de protestes i manifestacions.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari