Catalunya Diari

Diagnostiquen un brot de xarampió en cinc auxiliars de vol i un passatger de Vueling

Segons ha explicat el cap de medicina preventiva de l’Hospital Clínic, no es descarta que puguin aparèixer nous casos

Diagnostiquen un brot de xarampió en cinc auxiliars de vol i un passatger de Vueling
Diagnostiquen un brot de xarampió en cinc auxiliars de vol i un passatger de Vueling | Vueling

Un total de sis persones han estat diagnosticades de xarampió. Cinc d’elles són auxiliars de vol de la companyia aèria Vueling, mentre que l’altra que ha resultat afectada és un passatger. Segons han fet patent les primeres informacions, tots els diagnosticats van fer trajectes nacionals i a la Unió Europea durant el mes de novembre.

No descarten l’aparició de nous casos

Durant el dia d’avui han saltat totes les alarmes en fer-se públic que cinc auxiliars de vol de Vueling i un passatger d’aquesta mateixa companyia han estat diagnosticats de xarampió. La informació, procedent del portal d’Internet ‘324’ de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha fet patent la detecció d’aquest brot, i la informació ha quedat constatada pel cap de medicina preventiva de l’Hospital Clínic, Toni Trilla.

Aquest epidemiòleg ha confirmat que tots els afectats van realitzar trajectes nacionals i per la Unió Europea durant el passat mes de novembre. No només això, sinó que el doctor també ha avisat que «no es descarta l’aparició de nous casos».

Tots els afectats estan bé

Malgrat l’alarma creada arran aquesta notícia, Trilla ha volgut tranquil·litzar la població explicant que els afectats estan bé, i que de moment no està previst haver de tornar a ingressar-los.

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública ja ha iniciat diversos seguiments d’aquest brot, per evitar possibles ensurts, ja que el xarampió és una malaltia que resulta molt contagiosa, sobretot en el cas dels infants.

Diversos veïns entren a la casa de l’homicida de Baró de Viver

Aquest matí, diversos veïns de la zona de Baró de Viver, on ahir es va produir un assassinat, s’han concentrat per mostrar el seu rebuig cap aquest succés, però no s’han quedat aquí. Convençuts que saben qui és l’autèntic assassí, han decidit entrar a la seva casa i han provocat un incendi.

Les seves sospites es fonamenten en el fet que el presumpte homicida no tenia bona relació amb la víctima, un home d’ètnia gitana, amb el qual s’havia barallat reiteradament i fins i tot havia arribat al punt d’amenaçar-lo. El problema és que el principal sospitós es troba desaparegut, i els agents no descarten que, fins i tot, ja hagi aconseguit sortir fora de Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari