Catalunya Diari

L'Agència Europea del Medicament dubta sobre la necessitat de la tercera dosis de la vacuna

«Encara no s'ha determinat quan es podria necessitar una dosi de reforç i per a quina població», asseguren des de l'EMA

L'Agència Europea del Medicament (EMA) assegura que «encara no s'ha determinat quan es podria necessitar una dosi de reforç» de les vacunes contra la covid-19 «i a quina població s'hauria d'orientar» en cas que s'acabés «demostrant necessària».

Ho han explicat a l'ACN fonts de l'EMA just quan alguns països han començat a anunciar, ja que començaran a administrar aquesta tercera dosi als col·lectius més vulnerables. L'EMA avisa que encara s'estan «revisant les dades» de les actuals campanyes de vacunació per poder fer les corresponents «recomanacions» als estats.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Agència, a més, recorda que «la decisió sobre com s'han de donar les vacunes continuen sent prerrogativa dels òrgans experts que guien la campanya de vacunació a cada estat».

Pla mitjà d'un infermer administrant la vacuna contra la covid-19 a una jove al pavelló Onze de Setembre de Lleida
L'Agència Europea del Medicament dubta sobre la necessitat de la tercera dosis de la vacuna contra la covid-19 | LleidaDiari.cat

La ministra de Sanitat assegura que Espanya «està preparada»

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, assegura que Espanya «està preparada» per administrar la dosi de reforç del procés de vacunació contra la covid-19, l'anomenada tercera dosi, si s'acaba demostrant necessària.

La decisió estarà condicionada a l'informe que emeti el grup d'experts de la Ponència de Vacunes, que preveu posicionar-s'hi la setmana vinent. Després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, Darias ha detallat que la Ponència treballa des del mes de juliol per determinar «quan i a quins col·lectius» s'hauria d'administrar.

El posicionament que pugui emetre l'Agència Europea del Medicament (EMA) i els resultats dels assaigs clínics que tenen en marxa Pfizer i Moderna també poden acabar influint.

La ministra ha volgut deixar molt clar que la decisió final sobre la tercera dosi la prendran les autoritats sanitàries espanyoles i que la resta de posicionaments, com pugui ser l'EMA o els assajos clínics de les farmacèutiques només faran que «aportar» arguments a l'hora de configurar la decisió.


Comentaris

envia el comentari