Catalunya Diari

Esgotades en poc més de 24 hores les ajudes de 2.000 euros per als autònoms

El procediment ha estat marcat pel col·lapse de la web per tramitar les peticions

Monedes i bitllets.
Imatge d'arxiu de monedes i bitllets. | Europa Press

Les ajudes de 2.000 euros als autònoms que atorga la Generalitat per fer front a l'impacte a la Covid-19 s'han esgotat en poc més de 24 hores, segons fonts dels Departaments de Treball i Polítiques Digitals i Administració Pública. Han estat dos dies, però, marcats pel mal funcionament de la pàgina web i les queixes entre les persones que aspiraven a rebre la prestació. Aquest dilluns la pàgina ja es va col·lapsar pel gran volum de peticions i aquest dimarts al matí, només de nou a deu del matí, s'han rebut 406.000 sol·licituds, però moltes no s'han pogut validar. La dotació de total de la Generalitat és de 20 milions d'euros, per tant, l'objectiu era que els 2.000 euros d'ajuda arribessin a 10.000 persones per ordre cronològic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El pagament es farà efectiu en les pròximes setmanes després que aquest dimarts matí s'arribessin a les 10.000 sol·licituds presentades. Els 20 milions d’euros d’aquest ajut d’urgència s’afegeixen als ajuts de 7,5 milions d’euros aprovats passat mes de març, que va beneficiar 8.869 persones autònomes. Segons el Departament de Treball, que ha assenyalat que treballarà perquè no es reprodueixin els problemes informàtics de les darreres hores. Aquest any es destinaran 62,6 milions d'euros a les persones autònomes en diferents actuacions, com ajuts directes i programes de formació i assessorament.
 
 
La convocatòria dels ajuts als autònoms ha causat el col·lapse de la web per la gran quantitat de peticions rebudes. A tal d'exemple, en els primers 40 minuts del segon dia amb la web habilitada s'han rebut més de 300.000 intents de registre. Fonts del Departament que encapçala Jordi Puigneró asseguren que les bases dels ajuts dissenyats per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies són la causa darrere els problemes que s'estan registrant, ja que és un ajut per concurrència no competitiva dirigit a un col·lectiu que està en grans dificultats econòmiques, cosa que provoca una allau de sol·licituds que col·lapsen el sistema informàtic. Polítiques Digitals defensa que ja va avisar amb anterioritat els seus companys de Treball que «no era la millor manera» de distribuir l'ajut pel col·lectiu dels treballadors per compte propi.

Comentaris

envia el comentari