Catalunya Diari

El Govern ultima un nou mecanisme per a concedir ajuts als autònoms basat en un registre previ

Els sol·licitants podran introduir les dades durant diversos dies i l'ordre d'arribada de peticions no serà determinant

Monedes i bitllets.
Imatge d'arxiu de monedes i bitllets. | Europa Press

El Govern de Catalunya ultima un nou mecanisme per la concessió d'ajuts econòmics als autònoms, basat en un registre previ, després de la polèmica per la convocatòria anterior, en què les prestacions s'adjudicaven per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i els consellers Chakir El Homrani i Jordi Puigneró s'han reunit aquest dissabte al matí per continuar treballant en el disseny del nou sistema, que vol facilitar l'accés a noves ajudes econòmiques. Els autònoms podran inscriure's al registre, que estarà obert durant diversos dies. L'ordre en què es registrin no serà determinant en la concessió dels ajuts.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
El registre funcionarà com un sistema d’inscripció prèvia. Sobre aquesta inscripció, i d'acord als criteris corresponents, el govern podrà procedir més àgilment al repartiment de les ajudes. El mecanisme encara s'està treballant i el Govern té intenció de portar-ho en el pròxim consell executiu, dimarts vinent, i activar-ho en els propers dies.
 
 
A la reunió també hi han assistit, des del despatx del vicepresident, el secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i la secretària d'Economia, Natàlia Mas.
 
 

Adjudiquen les ajudes per ordre d'inscripció

La Generalitat de Catalunya va atorgar la setmana els ajuts de 2.000 euros -pagament únic- aprovats pels treballadors i treballadores autònoms afectats per la pandèmia de la Covid-19, un dels sectors més perjudicats. Una acció a la qual va destinar el Departament de Treball una partida pressupostària de 20 milions d'euros.

El termini per demanar la prestació s'iniciava el dilluns al matí. Minuts després d'iniciar-se la convocatòria, el sistema quedava saturat per l'allau de sol·licituds, ja que les ajudes s'atorgaven per estricte ordre d'inscripció. La Generalitat, a través d'un comunicat, informava que posposava fins dimarts la tramitació de les ajudes anticovid per als autònoms. L'objectiu de l'emplaçament era reforçar la plataforma tecnològica, gestionada per l'Administració Oberta de Catalunya.

Dimarts al matí el problema va ser el mateix. Pocs minuts després de les nou del matí, tornava a caure el sistema, de nou, per l'allau de les peticions. Les ajudes van quedar esgotades en poc més de 24 hores.


Comentaris

envia el comentari