Catalunya Diari

Salut sospita de dos possibles infectat per listeriosi al Ripollès i Maresme

Salut eleva a sis els casos sospitosos de listeriosi a Catalunya amb dues noves persones amb símptomes

L'home ja hauria suplantat la identitat en altres ocasions
Salu sospita d'un nou cas de listeriosi a Catalunya   | Cedida

El Departament de Salut sospita de dos nous casos de possibles afectats per listeriosi: una al Maresme i una altra a la comarca del Ripollès. Els dos casos sospitosos tenen quadres amb símptomes, com ara diarrees.

S'està a l'espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no. Al marge, hi ha cinc casos probables però no confirmats. Pot donar-se el cas que hi hagi persones infectades, però tot i això donin negatiu a la prova, ja que cal una càrrega forta del bacteri perquè les analítiques donin positiu. Aquests cinc individus sospitosos de patir la infecció han donat negatiu en les proves, però l'Agència de Salut Pública a Catalunya els va considerar com a «probable» la infecció, ja que aquestes proves no les han considerat determinants per a confirmar-los. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Quatre nous casos detectats ahir

Ahir, dimecres, es van poder confirmar quatre nous casos de listeriosi arreu de Catalunya, en concret al Barcelonès, Gironès, la Garrotxa i el Vallès Occidental. Aquestes persones també es mantenen a l'espera dels resultats de les analítiques, les quals confirmarien o no la presència del bacteri. Tot i això, sí que han presentat els símptomes més comuns. 

Totes les persones que han presentat els símptomes del bacteri reconeixen haver ingerit carn entatxonada provinent d'Andalusia, és a dir, relacionada amb el brot de la infecció. Alguns dels símptomes que han generat els casos detectats són lleus: diarrees, amb o sense febre. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari