Catalunya Diari

L'alcalde d'Igualada demana ajuda perquè la situació de l'hospital és «desesperada»

Marc Castells creu que l'objectiu de paralitzar la ciutat s'aconseguirà plenament

Pla general dels controls als accessos d'Igualada amb un cotxe obligat a retrocedir
Només pot entrar personal d'emergències i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat | LleidaDiari.cat

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha demanat que metges de vacances, amb dies lliures i jubilats vinguin a ajudar l'hospital perquè la situació, ha dit, és «desesperada». «L'hospital està funcionant al límit de les seves forces», ha afegit a Catalunya Ràdio. Castells ha demanat a aquests professionals que es posin en contacte amb el Col·legi de Metges de Barcelona per poder articular aquesta ajuda. Ha explicat que ja van fer una crida similar fa unes hores al col·lectiu d'infermeres i això ha suposat un «alleujament» a unes plantilles que estan «exhaustes».

Sobre el confinament de la ciutat, ha opinat que l'objectiu de paralitzar l'àrea «s'aconseguirà plenament». Aquest divendres, el consistori atendrà empresaris, comerciants i autònoms.

  

 mesura de confinament

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Controls estrictes als accessos d'Igualada el primer dia de confinament

Els Mossos d'Esquadra realitzen controls estrictes als accessos d'Igualada el primer dia de confinament pel coronavirus. Només poden accedir als municipis afectats, Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, i Vilanova del Camí, personal d'emergència i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat. Això provoca cues a les entrades, ja que la policia atura, un a un, tots els vehicles i identifiquen els que accedeixen.

Aquest matí encara hi ha alguns vehicles que intenten sortir, però a la majoria no se'ls permet i se'ls obliga a retrocedir enrere. El confinament ha començat aquesta mitjanit com a mesura extraordinària degut a la situació que es viu a Igualada i els seus entorns, on ja hi ha 58 casos confirmats i tres morts. La mesura de confinament a quatre municipis de l'Anoia afecta prop de 70.000 persones. Des de mitjanit, els veïns d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, no poden sortir de la zona. A les entrades dels municipis, els Mossos d'Esquadra realitzen controls estrictes a tots els vehicles i els aturen un a un, als que volen entrar i també als que volen sortir.

El testimoni d'alguns dels afectats

La Gemma és fornera de Jorba i és una de les persones que ha pogut entrar després d'identificar-se i demostrar que volia accedir a Igualada per portar pa a les botigues. També en Dídac ha pogut accedir, però només fins al primer polígon d'Igualada. És taxista i portava una veïna de la capital de l'Anoia a casa, però la policia només l'ha deixat entrar fins al polígon i allà ha hagut de deixar la dona, que ha hagut d'anar caminant fins a casa seva. Després, el taxista ha pogut sortir. «Jo no em vull quedar aquí dues setmanes», ha explicat. D'altres, sense assabentar-se del confinament, han provat d'entrar a Igualada per anar a comprar, però la policia no els ha deixat i els ha fet fer marxa enrere.


Comentaris

envia el comentari