Catalunya Diari

Un alcalde de Ciutadans a Madrid s'ha apujat el sou un 33%

L'alcalde, Sergio Parra, ha comptat amb el suport del PP i Vox, mentre que Más Madrid s'ha abstingut i el PSOE ha votat en contra
Sergio Parra

 Sergio Parra, l'alcalde de Valdemoro, s'ha aumentat el sou en 15.000 euros anuals | Ajuntament de Valdemoro

 

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Valdemoro (Madrid) ha aprovat un augment salarial del 33% per a l'alcalde, Sergio Parra, del partit de Ciutadans. Amb aquesta pujada, cobrarà 15.000 euros bruts més a l'any que el seu antecessor, passant de 45.000 a 60.000 euros anuals.

 

El punt proposat ha estat aprovat amb els vots de C's, que és el que conforma l'equip de Govern, juntament amb Vox i PP. Per altra banda, Más Madrid s'ha abstingut de la votació, però els socialistes sí han votat en contra. Aquests últims han afegit un recordatori a la seva votació: quan en l'anterior legislatura eren el PSOE junt amb IUCM i Ganemos qui governaven, ja van pactar i votar en el Ple la rebaixa del sou de l'alcalde en aquests mateixos 15.000 euros que ara tornen a augmentar.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Queixes des del PSOE

De fet, PSOE ha presentat una esmena perquè el sou augmentés només 5.000 euros, però ha estat refutada. Ho han justificat dient que el nou sou que proposaven «no s'assemblava als que tenen els alcaldes de la zona» i que, en comparació als municipis més semblants a Valdemoro, era «desmesurat».

 

Una altra queixa que ha posat sobre la taula el PSOE és que troben molt malament que «la primera decisió del Govern municipal», després que només hagin passat dues setmanes des del seu nomenament, sigui incrementar les retribucions que rebran els regidors. 

 

Abans «s'ho repartien entre 10»

Per la seva banda, la portaveu del Govern local, Raquel Cadenas, ha recordat que en realitat el pressupost serà el mateix que el 2017, però que en l'anterior mandat «s'ho havien de repartir entre 10». També ha negat que l'augment de sou que ha tingut l'Alcalde sigui «brutal»

L'augment de sou arriba poc després de dues setmanes que Parra fos proclamat alcalde. Va prendre possessió del càrrec amb els vots de C's, PP i Vox, aconseguint així la majoria absoluta. Tot i això, l'equip de govern estarà format solament per integrants del grup de Ciutadans.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari