Catalunya Diari

Retiren dos lots de Tranxilium de les farmàcies per una alerta sanitària

És un medicament relaxant que s'utilitza en estats aguts d'ansietat i angoixa amb l'objectiu de sedar al pacient
Les farmàcies han de retirat el medicament de forma immediata | Cedida

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada dels lots A8182 amb data de caducitat 31/08/2021 i el A9195 amb data de caducitat de 30/09/2021 del medicament Tranxilium.

 

Concretament, es tracta de la versió de 20 mg en pols i dissolvent per a solució injectable, és a dir, en format d'un vial i ampolla. Segons l'alerta i tal com ha avançat 'El Caso', s'ha ordenat la seva retirada farmacèutica en haver detectat partícules visibles al solvent durant els estudis d'estabilitat duts a terme al laboratori.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El seu risc és de categoria 1, el més elevat

En aquest sentit, els experts han considerat que el seu risc per a la salut és de categoria 1, el més elevat, i que, per tant, la seva retirada ha de ser immediata. Els lots identificats com a perillosos han estat fabricats pel laboratori Sanofi S.p.A, d'Itàlia, tot i que han estat comercialitzats a Espanya per Sanofi Aventis S.A., amb seu a Barcelona.

 

Per a què s'utilitza el Tranxilium?

El Tranxilium 20 mg és un medicament relaxant que s'utilitza en estats aguts d'ansietat i angoixa amb l'objectiu de sedar al pacient. També pot tenir presència en tractaments contra la depressió o en trastorns del son.

 

També et poden interessar...

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari