Catalunya Diari

AECOSAN alerta de la perillositat d’una pasta d’olives

L’organisme, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha alertat sobre la presència d’ingredients no declarats en l’etiquetatge del producte
La pasta està elaborada amb olives i pa ratllat no declarat en l'etiquetatge
La pasta està elaborada amb olives i pa ratllat no declarat en l'etiquetatge | CEDIDA

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha alertat, a través del Ministeri de Sanitat, sobre la presència d’ingredients no declarats en l’etiquetatge en una pasta d’olives elaborada per la marca ‘Menu’ i que es comercialitza en envasos de 390 grams.

 

 

Un producte distribuït en diversos països europeus

Es tracta d’un producte elaborat a Itàlia i que s’ha distribuït a diferents països, entre els quals es trobaria Espanya, tot i que AECOSAN desconeix els supermercats que haurien venut aquesta pasta d’olives.

 

El comunicat d’AECOSAN destaca que «les autoritats sanitàries de Catalunya han comunicat a l’AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició) que el producte va ser venut per una empresa de Catalunya a quatre establiments localitzats a Catalunya, Andalusia i Navarra».

 

 

Les autoritats sanitàries belgues van ser qui van enviar l’avís, a través de la Red d’Alerta Alimentària Europea (RASFF) i per aquest motiu, l’AECOSAN va esbrinar l’error en aquest producte. En l’avís anomenen tres lots que són els que podrien estar afectats: LP264, LB136 i La151, i les seves dates de consum són 01/09/2019, 31/05/2020 i 31/05/2021 respectivament.

 

Un risc per als consumidors al·lèrgics o intolerants al gluten

AECOSAN ha volgut informar a les autoritats competents de diferents comunitats autònomes, a través de la Red Alimentària Nacional (SCIRI), ja que la pasta d’olives conté pa ratllat, un cereal no declarat en l’etiquetatge del producte: «Com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants al gluten que puguin tenir el producte a les seves llars que s’abstinguin de consumir-lo. Tanmateix, s’indica que el consum d’aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors».

 Comentaris

envia el comentari