Catalunya Diari

Alerten que la situació a la primària és «complicadíssima» per l'alta afluència de gent amb símptomes

Avança que avui s'estudiaran canvis en els protocols i reclama un «esforç» de prevenció a la ciutadania

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dilluns que la situació als centres d'atenció primària és «complicadíssima» per l'alta afluència de persones joves que, tot presentat símptomes lleus o molt lleus de la covid-19, s'han de tractar igual que la resta.

Una situació, ha afegit, que està tensionant un sistema que, d'altra banda, està portant el pes de la vacunació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Davant això, Argimon ha anunciat que avui mateix s'estudiaran possibles canvis en els protocols d'atenció clínica als ambulatoris i ha reclamat un «esforç» a la ciutadania per seguir les normes de protecció i prevenció perquè es percep «una baixa sensació de risc» quan la pandèmia no s'ha acabat com ho demostra l'alta taxa d'incidència.

Un sanitari amb EPI manipulant proves PCR
Argimon alerta que la situació a la primària és "complicadíssima" per l'alta afluència de gent amb símptomes lleus | GTRES

El Govern està preparant noves restriccions per frenar l'augment de contagis

El Govern està preparant noves restriccions per frenar l'augment de contagis de covid-19. Ho ha revelat a TV3 la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha detallat que es tracta de mesures «quirúrgiques» i «concretes» i que volen treballar «amb el sector», tot i que no les ha concretat.

«Serà el Procicat qui les anunciarà, però n'estem parlant aquests dies», ha afirmat.
El coronavirus s'està propagant sobretot entre els joves, que són el segment de la població menys vacunat, i la consellera ha recordat que «tenen més possibilitats de contagiar-se» pel fet de no haver rebut el vaccí o només una de les dosis.

 

Quirúrgics a l'hora de definir quines mesures cal prendre

«Serem quirúrgics a l'hora de definir quines mesures cal prendre, però estem preocupats per la situació actual perquè són uns nivells de contagi molt alts que òbviament hem de tallar», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari