Catalunya Diari

Andorra estudiarà les oportunitats de cultivar-hi cànnabis per a usos medicinals

L'IRTA i Andorra Recerca i Innovació definiran un model de cultiu i transformació industrial d'aquesta planta al país

Andorra Recerca i Innovació i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), van signar aquest divendres 25 de juny, un conveni per prestar serveis de consultoria tècnica amb l'objectiu d'analitzar i definir un model de cultiu i de transformació industrial del cànnabis medicinal a Andorra.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'IRTA treballa des de fa més de deu anys en diferents projectes de recerca i de desenvolupament relacionats amb el potencial científic i tecnològic de l'ús terapèutic del cànnabis.

Imatge d'un investigador analitzant cànnabis per a usos terapèutics. Imatge del divendres 25 de juny de 2021
Imatge d'un investigador analitzant cànnabis per a usos terapèutics | LleidaDiari.cat

S'han d'analitzar oportunitats i viabilitat

Aquest encàrrec del govern andorrà vol analitzar les oportunitats i la viabilitat del cultiu d'aquesta planta al territori per tal de definir un model de cultiu i de transformació industrial per a usos medicinals.

Així doncs, Andorra Recerca i Innovació i el govern andorrà aportaran els seus coneixements, l'experiència i recursos per dur a terme els treballs corresponents. «El cànnabis pot ser un cultiu clau per a l'economia, i creiem que a Andorra es donen les condicions necessàries per produir-ne de qualitat i perquè pugui ser rendible», ha afirmat Josep Usall, director general de l'IRTA.

Els projectes tindran una durada de 4 mesos

L'execució dels treballs serà d'uns quatre mesos i inclourà un projecte pilot que tingui en compte les accions per definir una estructura bàsica de producció d'extractes de cànnabis medicinal i la infraestructura necessària. 


Així doncs, durant quatre mesos es durà a terme un projecte pilot que analitzarà i definirà una estructura bàsica de producció d'extractes de cànnabis medicinal i estudiarà la viabilitat del cultiu. D'altra banda, també es farà un projecte per definir la infraestructura necessària i s'analitzaran els possibles impactes positius que pugui tenir el cultiu d'aquesta planta en la diversificació agrària i econòmica d'Andorra, així com l'aparició de nous sectors econòmics


El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Andorra Recerca i Innovació, Jordi Gallardo, ha afirmat que «la indústria del cànnabis medicinal té un gran creixement internacional i pot oferir oportunitats que permetin desenvolupar un sector d'alt valor afegit a Andorra, la qual cosa contribuirà a la diversificació de l'economia». Així mateix, ha indicat que «aquest és un dels sectors prioritaris del govern d'Andorra per estudiar-ne les potencialitats i pot servir de revulsiu per al sector primari del país».


Comentaris

envia el comentari