Catalunya Diari

El 'Parking Day' es trallada al 5 d'octubre per la previsió de pluja per dissabte

Una proposta que s'emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat
Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Lleida se suma enguany a la celebració mundial del Park(ing) day, un esdeveniment anual que té lloc en més de 200 ciutats de tot el món des del seu naixement l'any 2005 a San Francisco (EUA). Es tracta d'una acció de ciutat educativa i reivindicativa que compta amb la participació d'establiments comercials, entitats, col·lectius i ciutadans en general, amb l'objectiu de posar de manifest que els espais que actualment les ciutats dediquen als vehicles poden tenir molts altres usos socials i lúdics.

 

A Lleida estava prevista l'acció per aquest dissabte, dia 21 de setembre, però finalment la Paeria ha decidit emplaçar-ho al proper 5 d'octubre, per l'amenaça de pluja de dissabte. La proposta s'emmarca dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat, que se celebra durant tota la setmana vinent per reivindicar una mobilitat sostenible, saludable i segura.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Transformar de forma temporal espais que són habitualment places d'aparcament al carrer

L'acció consisteix en transformar de forma temporal espais que són habitualment places d'aparcament al carrer en altres formes d'espai públic destinades als vianants, com petits parcs o jardins, espais culturals i de lleure, terrasses, o per fer tallers entre moltes altres possibilitats, sempre amb un clima festiu i el propòsit de reclamar un model de ciutat més centrat en les persones i en cuidar el medi ambient. L'ocupació s'ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície.

 

L'abast de la jornada en aquesta primera edició i els carrers on es durà a terme dependrà de la implicació de la ciutadania. Les persones i entitats interessades a sumar-s'hi han d'inscriure's en el següent enllaç bit.ly/ParkingDay2019 i disposen de termini per fer-ho fins aquest dijous dia 12 de setembre.

Imatge de l'iniciativa a Barcelona
Imatge de l'iniciativa a Barcelona | LleidaDiari.cat

 

 

Una aposta claríssima pel vianant

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, anima els lleidatans a inscriure-s'hi: «Des del nou govern de la Paeria fem una aposta claríssima pel vianant com a principal protagonista de la ciutat que volem. En aquest sentit, el nostre objectiu de futur és una Lleida més pacificada amb menys cotxes, amb més espai per a la gent que va a peu i on sigui fàcil i còmode moure's amb transport públic i amb vehicles sense motor o elèctrics».

 

«És en aquesta lògica que impulsem aquesta iniciativa en el marc de la Setmana de la Mobilitat. Volem recuperar per als ciutadans espais que habitualment estan reservats als cotxes per demostrar-nos que podem viure la ciutat d'una altra manera», ha afegit. La Paeria presentarà aquest dimarts la resta d'activitats de la Setmana de la Mobilitat.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari