Catalunya Diari

La moratòria del lloguer es podrà demanar fins el 2 de juliol

El canvi s'ha publicat aquest dimecres al BOE

La moratòria del lloguer es podrà demanar fins el 2 de juliol. | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol ha ampliat fins al 2 de juliol el termini perquè els llogaters en situació de vulnerabilitat puguin demanar la moratòria de la renda del seu habitatge, que inicialment s'acabava el 2 de maig. El canvi s'ha publicat aquest dimecres al BOE.

Així, si en un primer moment es preveia el termini d'un mes per demanar la moratòria, ara el govern espanyol ha modificat el decret per incloure un termini de «tres mesos des de l'entrada en vigor» de la mesura, que va publicar-se oficialment a finals de març, i va començar a poder-se demanar el 2 d'abril. La decisió arriba després que associacions de consumidors com FACUA escrivissin una carta al govern espanyol per demanar un allargament de la mesura com a mínim fins al final de l'estat d'alarma.

Canvis en les vendes d'habitatge a Catalunya per la crisi del coronavirus

Les vendes d'habitatges cauran entre un 20% i un 25% el 2020 pel coronavirus, segons l'informe 'Anàlisi de l'impacte en el sector immobiliari per la crisi de la covid-19' de Donpiso. Aquesta davallada situarà el volum total d'immobles venuts entre 375.000 i 400.000, per sota de les 500.000 operacions registrades el 2019.

La caiguda de la demanda i el menor volum de transaccions empenyeran els preus a la baixa, amb caigudes d'entre un 8% i un 10% interanual. L'estudi anticipa una especial afectació en els immobles del segment de preus mitjà i baix, així com les segones residències o habitatges vacacionals. El coronavirus «perjudicarà especialment» el lloguer turístic, amb una davallada del 30% de transaccions i fins a un 20% dels preus.

L'estudi preveu «poc impacte» en el lloguer tradicional. «L'augment de l'oferta provinent del lloguer turístic i el mercat de compra no compensarà el dèficit produït pel gran volum de demanda», ha assegurat el subdirector general de Donpiso, Emiliano Bermúdez, en una roda de premsa telemàtica per presentar l'estudi. La companyia no preveu grans canvis pel que fa al volum de transaccions ni al preu dels immobles de lloguer tradicional.


Comentaris

envia el comentari