Catalunya Diari

Els aparcaments dels equipaments sanitaris de Catalunya seran gratuïts per al personal sanitari

El DOGC recull aquesta resolució que s'aplicarà fins que acabi l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en una imatge d'arxiu
El DOGC recull aquesta resolució que s'aplicarà fins que acabi l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues | LleidaDiari.cat

Els aparcaments públics i privats dels equipaments sanitaris de Catalunya seran gratuïts per als vehicles del personal sanitari i de serveis socials que s'hi traslladen per desenvolupar les seves funcions.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) recull aquest dijous aquesta resolució, signada digitalment pel president del Govern, Quim Torra, i que s'aplicarà fins que acabi l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues. La resolució és d'aplicació per a hospitals, centres sanitaris, residències, centres d'emergència i seguretat, i espais habilitats per l'ús sanitari.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Al text s'apunta que la resolució vol «afavorir el desenvolupament de les tasques diàries» del personal de salut. Consideren que en aquestes condicions s'ha de garantir la gratuïtat de l'estança o aparcament dels seus vehicles en els centres en els quals desenvolupin les seves funcions.

Renfe incrementa l'oferta de rodalies al 63% en hora punta

Renfe incrementarà a partir de dimarts l'oferta del servei de Rodalies al 63% de l'habitual en hora punta, i mantindrà el 50% durant la resta de la jornada. La decisió es pren reajustant el servei a la demanda prevista, en el que serà el primer dia de retorn a la feina de la gent de serveis no essencials que poden treballar en estat d'alarma. En tot cas, Renfe diu que l'oferta permet mantenir una ocupació que representi un terç de la capacitat màxima, respectant l'objectiu de mantenir les distàncies de seguretat entre els passatgers. A més, dimarts es recupera el servei en tot el seu recorregut a les línies R12, R13 i R14 de Rodalies de Catalunya.

D'altra banda, es manté un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit (matí, migdia i tarda-nit) entre Ripoll i Puigcerdà. La línia R7 a la Universitat Autònoma de Barcelona seguirà tancada i la resta d'estacions seguiran servides per l'R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l'R11 i R1 i els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus.


Comentaris

envia el comentari