Catalunya Diari

El XLI Aplec del Caragol s'ajorna, tot i que ja hi ha nova data

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol ho ha informat aquesta matinada a través d'un comunicat

Imatge d'arxiu de Lo Caragolasso 2017 | LleidaDiari.cat

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida s'ha reunit aquest dimarts a la nit i ha decidit ajornar enguany la XLI Aplec del Caragol de Lleida. Una decisió que s'ha informat a través d'un comunicat aquesta matinada. No obstant això, la FECOLL ha avançat que ja treballen en una nova data per celebrar la festa enguany.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
La decisió s'ha pres seguint les recomanacions sanitàries per l'aparició i propagació del virus covid-19. La FECOLL ja va suspendre en un primer moment la primera assemblea per preparar l'Aplec del Caragol d'enguany i després d'anar seguint la pandèmia al detall s'han vist en l'obligació de suspendre l'edició del maig. Les perspectives a curt i mitjà termini no són gens optimistes i la situació de les properes setmanes fa preveure canvis moderats i una tornada a la normailitat progressiva; i per tant no es donen les condicions per poder preparar com cal una festa tan multitudinària. «En cap cas, no promourem mai cap situació de risc per als o les collistes, per la societat lleidatana en general o pels nombrosos visitants que acollim. També cal considerar que ara per ara no estem en la millor predisposició anímica per afrontar una festa i els seus preparatius». expliquen en aquest comunicat.
 
 
Per aquests motius, la Junta de la FECOLL ha decidit
- Es cancel·len tots els actes públics promoguts per la FECOLL, com les assemblees, actes i esdeveniments previs com actes de la Setmana Cultural, caragolades solidàries, Caragol Tour i l’Aplec del Caragol previstos des d’ara fins a finals de maig.
 
- S’ajorna la celebració de l’Aplec del Caragol i l’Aplequet de Tardor (previst pel diumenge 4 d’octubre) per fer un gran Aplec del Caragol de Tardor amb actes durant els dies 9, 10 i 11 d’octubre, sempre i quan les autoritats sanitàries permetin aquest tipus d’actes en aquestes dates.
 
- A partir d’aquest acord, els propers dies anirem planificant les dates per la resta d’activitats, especialment els terminis de central de compres i les dates de les assemblees preparatòries, Setmana Cultural, Caragolades Solidàries i Caragol Tour.
 
En funció de la disponibilitat per aquestes noves dates el programa d’actes dels diversos esdeveniments s’adaptaran i podran tenir modificacions que s’anunciaran convenientment.
 
 
La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol ha decidit no suspendre l'edició d'enguany, ja que l'impacte econòmic de la festa serà molt positiu per les empreses del nostre territori, principalment aquest any, que serà necessària una recuperació econòmica del nostre entorn. En aquest sentit, l'organització de l'Aplec generarà ingressos per moltes empreses locals vinculades directament a l'Aplec tant d'infraestructures com d’alimentació i altres sectors que es beneficien indirectament com restaurants, hotels, transports o comerç. A més del benefici que reportarà a les activitats solidàries que s’incorporen a la festa.
 
 
Cal recordar que des de la Fecoll han volgut ser actius intentant aportar el seu granet de sorra i han endegat la iniciativa urgent de SALUT x LLEIDA per aportar material sanitari en la prevenció del propagament de la malaltia. Una iniciativa que ha estat un èxit.
 
 
 

Comentaris

envia el comentari