Catalunya Diari

Aproven posar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen a partir del 15 de novembre

Es prioritzaran els grups que marca l'Estratègia Nacional de Vacunació

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts posar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen a partir del 15 de novembre. Serà un vaccí d'ARN missatger que s'administrarà a uns dos milions de persones, segons els càlculs de l'executiu espanyol.

Aquesta segona dosi s'administrarà almenys tres mesos després de l'administració de la primera. El govern estatal també ha informat que les Comunitats Autònomes començaran a inocular-la a partir de mitjan novembre prioritzant els grups que marca l'Estratègia Nacional de Vacunació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Primer pla d'una mà subjectant un vial de la vacuna de Janssen contra la covid-19. Barcelona
La Comissió de Salut Pública aprova posar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen a partir del 15 de novembre | LleidaDiari.cat

 

Comença la vacunació de la grip per a més de 159.000 lleidatans

El Departament de Salut ha començat a posar aquest dilluns la vacuna de la grip als 159.200 lleidatans majors de 60 anys i també als menors d'aquesta franja amb algun factor de risc. D'aquest total, n'hi ha 127.000 a les comarques de Ponent i 24.200 a l'Alt Pirineu i Aran.

Cada Centre d'Atenció Primària (CAP) s'autogestiona per a administrar la vacuna als seus usuaris que són citats prèviament, però en paral·lel s'han habilitat 33 espais annexos per posar vacunes com per exemple l'Espai MerCat de Tàrrega, on fins fa unes setmanes era un dels punts de vacunació massiva contra la covid-19. A partir de dimecres, Salut començarà a posar de forma simultània la vacuna de la grip i també la tercera dosi per a la covid-19 a majors de 70 anys.

Les persones que s'han començat a vacunar aquest dilluns contra la grip a la demarcació de Lleida han rebut una cita prèvia per part del Departament de Salut. A Tàrrega, l'Espai MerCat s'ha habilitat com annex per a administrar la vacuna. De moment només es posa la de la grip, però està previst que en uns dies, s'ofereixi de forma simultània la tercera dosi de la covid-19 a majors de 70 anys. Cada vacuna s'administrarà a un braç diferent i una darrera l'altra. Dels 33 espais annexos habilitats a la demarcació, 30 són a la Regió Sanitària Lleida i 3 a la Regió Sanitària Pirineu.


Comentaris

envia el comentari