El Consell de Ministres aprova el nou currículum de Batxillerat que permet obtenir el títol amb un suspens

El Consell de Ministres d'aquest dimarts ha aprovat el decret que desenvolupa la Llei Orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE) en relació amb el Batxillerat. La norma permet obtenir el títol i presentar-se a la selectivitat amb un suspens si ho autoritza l'equip docent. També contempla que es pugui passar de curs, de primer a segon, amb dues assignatures suspeses.

 

A més, amplia els itineraris a cinc: Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials, dos d'Arts (un d'Arts Plàstiques, Imatge i Disseny i un altre de Música i Arts Escèniques) i un cinquè que serà General per a aquells alumnes que no vulguin una especialització concreta. El decret també obre la porta a cursar Batxillerat en tres cursos en casos excepcionals.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els canvis s'implantaran a partir del curs vinent (2022-2023) a primer de Batxillerat i el curs següent (2023-2024) a segon. Pel que fa a aconseguir el títol amb un suspens, es podrà autoritzar quan l'equip docent consideri que l'alumne ha assolit els objectius i competències, quan l'alumne no s'hagi absentat de forma continuada i no justificada a classe, s'hagi presentat a tots els exàmens i la mitjana de notes obtingudes en totes les matèries sigui un aprovat.

 

El CAMFiC lamenta que cap pla escolar ha incrementat les hores lectives d’activitat física a Catalunya

El grup de treball d'Exercici Físic i Salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) lamenta que cap pla escolar ha incrementat les hores lectives d'activitat física a Catalunya. En aquest sentit, recorda que durant els darrers 25 anys «s'han implantat vuit plans escolars diferents» però que en cap d'ells l'assignatura d'educació física ha variat «ni en contingut ni el nombre d'hores lectives» i segueix absent a segon de batxillerat a totes les comunitats autònomes espanyoles.

 

«Tots aquests plans incompleixen les recomanacions internacionals, ja que la mateixa OMS demana 60 minuts d'activitat física diària», recorda. La CAMFiC sosté que cal una «promoció real” d'activitat física extraescolar amb tarifes assequibles per no excloure a la població socialment més desafavorida i potenciar activitats físiques no competitives. També veu necessari incrementar el temps i qualitat de les classes d'activitat física, l'accés a patis oberts fora de l'horari lectiu o la formació continuada de la comunitat docent.

 

Finalment, el grup demana «una regulació ferma de la publicitat alimentària i de l'oci de pantalla, el foment real de la dieta mediterrània, i el desenvolupament de polítiques d'urbanisme i seguretat en via pública per fomentar desplaçaments actius i lluitar alhora contra el canvi climàtic».