Catalunya Diari

Aragonès alerta que l'explosió dels contagis pot afectar la recuperació econòmica

El president del Govern proposa una «aliança» amb la Cambra de Comerç basada en la «cooperació i el treball en equip»

El president del Govern, Pere Aragonès, ha alertat que l'explosió de contagis, amb una presència «dominant» de la variant delta, pot afectar la recuperació econòmica.

Davant aquesta situació, el líder de l'Executiu ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat a la ciutadania que segueixi les recomanacions sanitàries, amb el respecte de la distància social i l'ús de la mascareta «sempre que sigui possible».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En matèria econòmica, Aragonès ha destacat la importància de mesures estructurals per sortir de la crisi. El president de la Generalitat també ha proposat una «aliança» a la Cambra de Comerç per fer un «salt endavant» i col·laborar en l'àmbit dels fons europeus i polítiques públiques d'acord amb la cooperació i el treball en equip.

Pla general del president del Govern, Pere Aragonès
Aragonès alerta que l'explosió dels contagis pot afectar la recuperació econòmica i fa una crida a la responsabilitat | LleidaDiari.cat

Demanen implicar tot el sistema sanitari en la detecció de la covid-19

La Junta Permanent de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha demanat implicar tot el sistema sanitari en la detecció de la covid-19: mútues laborals, serveis de salut laboral, farmàcies comunitàries i aquelles organitzacions públiques o privades que puguin gestionar cribratges.

«Ens cal amb urgència descongestionar l'extrema saturació dels centres d'atenció primària per recuperar l'atenció a la patologia crònica i de debut de malalties infradiagnosticades en aquest període», ha avisat. Després que Salut anunciés que deixaria de fer proves als contactes sense símptomes, la CAMFiC demana complir estrictament les quarantenes.

L'esforç i la responsabilitat de la ciutadania

També ha aprofitat per agrair l'esforç i la responsabilitat de la ciutadania, les empreses i les organitzacions durant tota la pandèmia, però ha constatat que les actuals xifres d'incidència «explosiva» no s'han vist mai fins ara, amb un increment de les hospitalitzacions i també de la incertesa per les noves variants. «És moment de no oblidar que aquestes variants segueixen entre nosaltres», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari