Catalunya Diari

Un arbre gairebé aixafa el públic que assistia a la seva tallada al Pla de l'Estany

Durant la tradicional Tallada de l'Arbre de Maig de Cornellà del Terri, un dels actes centrals de la seva Festa Major, s'han viscut moments d'autèntic pànic

Grandíssim ensurt durant la Festa Major de Cornellà del Terri, a la comarca del Pla de l'Estany. Durant un dels actes més tradicionals d'aquestes festes, la Tallada de l'Arbre de Maig, s'han viscut moments d'autèntic pànic, quan el tronc, d'una llargada molt considerable, s'ha desviat del seu trajecte inicial, i ha estat a punt de caure a sobre del públic que havia acudit per seguir d'aprop l'acte. 

Durant uns segons, el pànic s'ha apoderat dels espectadors, que han començat a córrer desesperadament en totes les direccions. Afortunadament, gràcies a la ràpida reacció de les persones que estaven tallant el tronc, finalment l'arbre no s'ha desplomat sobre el públic, però sí que ha estat a punt d'aixafar dos dels espectadors. Tal com es pot veure en el vídeo, un home ha quedat en estat de xoc, i la resta d'assistents s'han dirigit ràpidament cap a ell per veure en quin estat es trobava. 

Alguns dels presents, però, han arribat a bromejar amb l'incident, publicant el següent missatge a Twitter: 

La tallada de l'Arbre de Maig, una tradició de Festa Major

L'esdeveniment s'emmarca dins les tradicionals Festes Majors d'aquest municipi gironí, i el seu origen es remunta al segle XIV, malgrat que no va ser reconeguda com a festa d'interès nacional fins a l'any 1999. Cada Divendres Sant, la població de Cornellà del Terri s'aplega al voltant del tronc del pollancre més alt que se situa al municipi, i procedeixen a tallar-lo.

Després, els vilatans guarneixen el tronc amb un plomall de pi i amb diverses banyes i corns, i el traslladen fins a la plaça on han tingut lloc els fets. Un cop han arribat a la localització final, els veïns aixequen l'arbre de Maig a força de braços, amb cordes i escales, el qual resta en el mateix emplaçament fins a l'any vinent. 


Comentaris

envia el comentari