Catalunya Diari

Tatxo Benet i Ares Teixidó, primers ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya

La 57a Fira de l’Oli i les Garrigues se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de gener a les Borges Blanques
Ares Teixidó i Tatxo Benet, primers ambaixadors de l'Oli Qualitat de Catalunya. Fotografia del dia 9 de gener de 2020.
Ares Teixidó i Tatxo Benet, primers ambaixadors de l'Oli Qualitat de Catalunya. | @firaoli

L'empresari lleidatà Tatxo Benet i la coneguda presentadora nascuda a la capital del Segrià Ares Teixidó seran proclamats el proper dissabte, dia 18 de gener, primers ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya. Així s'ha anunciat aquest dijous durant l'acte de presentació de la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, els dies 17, 18 i 19 de gener de 2020, que s'ha presentat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Dins del programa de l’edició 2020 de la Fira, que ja fa uns dies que ha arribat al 100% d’ocupació, l’alcalde borgenc, Enric Mir, ha destacat la creació d’un nou espai, 'La Cuina de l’Oli', que juntament amb l’Espai 'Aliments del Territori i Tu' i 'l’Espai Gastronòmic', acollirà les demostracions de 13 xefs catalans de primer nivell. Entre ells, figuren professionals tan reconeguts com Marc Ribas, del restaurant Panot i els programes Cuines i Joc de Cartes de TV3; Luis Bonillo i Jesús Gimena, de l’Aula Gastronòmica de Lleida; Anna Recetas Fáciles, amb 2,09 milions de seguidors al seu canal de YouTube i 190.000 més a Instagram; el recentment reconegut i responsable del restaurant Deliranto de Salou, Pep Moreno, amb una estrella Michellin; Jordi Pallàs, del restaurant Aimia de Lleida; Jordi Pané, de Cal Xirricló de Balaguer; Rafa Antonín, instragramer amb 382.000 seguidors al seu perfil @rafuel55; Mateu Blanch, del Caravista de Lleida; Josep Ramon Cases, el pastisser del Sucre i Disseny d’Alcarràs; Xixo Castaño, estrella Michelin amb el seu restaurant Malena de Gimenells i, també, Vicent Guimerà, igualment estrella Michelin amb l’Antic Molí d’Ulldecona, i l’Ada Parellada, encarregada de clausurar el certamen d’enguany i de la darrera demostració culinària d’aquesta edició, que també ha assistit a la presentació d’aquest dijous.

 

Un programa complet i solidari

Enguany, entre les propostes per tota la família amb tasts, maridatges i presentacions de novetats vinculades a l’actualitat oleícola catalana, la Fira serà més solidària que mai, ja que permetrà recaptar fons per apadrinar oliveres solidàries i plantar-les als indrets devastats el 2019 pels incendis que Catalunya va patir entre finals de juny i primers de juliol o els aiguats dels dies 22 i 23 d’octubre. Aquesta iniciativa es desenvoluparà conjuntament amb l’Associació ACUDAM, dedicada a donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual, i també inclourà una caragolada solidària organitzada per la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida; i una degustació solidària de vedella patrocinada per Asoprovac Catalunya i cuinada a l’estil medieval, ja que a partir d’enguany la Fira vol posar en valor la importància històrica de l’Oli, a través de les grans cultures del món, i ho farà començant aquest 2020 per l’època Medieval.

 

El programa també inclou esdeveniments ja tradicionals com els Tres Tombs i la Cursa de l’Oli diumenge; les visites guiades als elements turístics de la comarca o l’Oli Experiència, que s’ofereix el dissabte durant el certamen i, enguany, inclou una caminada per paisatges típicament garriguencs; un esmorzar a base de pa amb tomàquet, llonganissa, vi o aigua; tallers de collir olives, pedra seca i etnobotànica de les Garrigues, concerts i un dinar popular a base de Cassola de Tros completen el programa d’una Fira, que s’ha presentat avui, a nivell nacional, a la Llotja de Mar, en un acte amenitzat amb les interpretacions de la cantautora Meritxell Gené i al qual han assistit nombroses personalitats i representants del món econòmic i social de Catalunya.

 

Agermanament amb Asoprovac Catalunya

Dins de la setantena d’actes prevists al programa de l’edició 2020 de la Fira, segons ha anunciat l’alcalde borgenc, Enric Mir, destaca també l’agermanament amb Asoprovac Catalunya, una entitat dedicada a la promoció de la vedella de qualitat que es produeix a casa nostra, i la voluntat de portar alguns dels millors olis que participin al certamen d’enguany a la barra exclusiva d’olis que es crearà al Saló Alimentària 2020, subvencionant-ne una part del cost que, pels productors, comporta exposar en aquest prestigiós i reconegut certamen agroalimentari de referència internacional. Segons ha donat a conèixer ja el certamen, aquest any comptarà amb 94 expositors, 15 productors de proximitat a la carpa, 32 d’oleícoles al Pavelló de l’Oli, 40 al Pavelló Comercial, 7 a la zona exterior, i una seixantena de paradetes d’artesania i alimentació a l’exterior del recinte firal.

 

 

També et pot interessar...

 



Comentaris

envia el comentari