Catalunya Diari

Argimon, sobre l'oci nocturn: «Necessitem prudència. No vulguem córrer»

El conseller afirma que cal «estabilitzar» la baixada de contagis i que el sistema de salut «necessita aire»

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que les setmanes vinents són «crítiques» per veure l'evolució de la pandèmia, ja que augmentarà la mobilitat i la interacció per la tornada a l'escola i a les feines, i ha insistit a demanar «molta prudència».

Preguntat per la decisió que ha de prendre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre si manté el tancament de l'oci nocturn arran del recurs de la patronal FECASARM, Argimon ha assegurat que és conscient que hi ha sectors que ho estan passant «molt malament» però ha afegit: «Necessitem prudència. No vulguem córrer». El conseller ha afirmat que cal «estabilitzar la baixada de contagis» i que el sistema de salut «necessita aire».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El conseller ha sospesat que, si bé hi ha sectors com el de l'oci nocturn que ho estan passant molt malament perquè han estat tancats durant quasi tot el darrer any i mig, en aquests moments «la vida està bastant oberta i és relativament bastant normal, sense ser el 2019».

Pla mitjà del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, escoltant una pregunta durant una roda de premsa
Argimon, sobre l'oci nocturn: "Necessitem prudència. No vulguem córrer" | LleidaDiari.cat

Prudència i concentrar l'atenció a augmentar la cobertura vacunal

Davant aquesta situació, el conseller demana prudència i concentrar l'atenció a augmentar la cobertura vacunal. També ha assenyalat que hi ha «dues realitats paral·leles», que són la del carrer i la dels centres sanitaris, on la pandèmia és molt present i la covid-19 és la malaltia més freqüent.

Argimon ha argumentat que, de la mateixa manera que en anteriors ocasions havia assenyalat que calia «donar aire» a determinats sectors i buscar un equilibri entre la salut i l'economia, ara qui necessita aire és el sistema sanitari. Actualment hi ha 1.078 persones ingressades a planta i 369 a les UCI a causa de la covid-19, segons l'últim balanç de Salut.

El conseller ha recalcat que és una situació que «condiciona molt» el sistema sanitari i que encara es trigaran setmanes a reduir aquesta ocupació. Argimon ha indicat que preveuen que els contagis continuïn baixant, després d'una cinquena onada amb incidències molt elevades el juliol, i que ara s'ha d'estabilitzar aquesta baixada.


Comentaris

envia el comentari