Catalunya Diari

Argimon preveu que hi hagi immunitat de grup a Catalunya a la tardor

El secretari de Salut Pública creu que cal millorar molt el rastreig des del punt de vista organitzatiu

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya
Argimon preveu que hi hagi immunitat de grup a Catalunya a la tardor | LleidaDiari.cat

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu que hi hagi immunitat de grup a Catalunya a la tardor. «El Nadal serà molt millor que aquest, el gruix de les persones susceptibles de vacunar-se ja s'hauran vacunat», ha dit en una entrevista al diari 'El Periódico', on també ha opinat que l'estiu també serà millor que el del 2020, però no encara com el del 2019.

Segons Argimon, una de les coses que pot millorar Catalunya és el rastreig, però no en quantitat de rastrejadors, sinó des del punt de vista organitzatiu. «El rastreig ha millorat, però li queda molt per millorar», ha apuntat. Sobre aquest Nadal, ha dit que «les coses haurien d'anar molt malament perquè no es mantingués» el pla aprovat pel Procicat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les festes són el que més li preocupa ara mateix de la situació epidemiològica

Argimon també ha subratllat que és d'esperar que hi hagi un repunt per Nadal. De fet, les festes són el que més li preocupa ara mateix de la situació epidemiològica. El secretari de Salut Pública espera que l'Rt no es consolidi per sobre de l'1 en els dies vinents, però ha indicat que és molt possible que passi per Nadal i també després. En aquest sentit, ha advertit que tancar la restauració «sempre està sobre la taula».

En aquest sentit, cal recordar que el Govern ha aixecat una mica les mesures restrictives de cara a les festes nadalenques, això no obstant, recomanen no reunir-se més de deu persones i seguir respectant el toc de queda de les 22.00 hores del vespre. Sí que seran excepcions nits com la de Cap d'Any, que el toc de queda s'allargarà fins a l'1.30 hores de la matinada. Evitar reunir-se grups de diferents bombolles familiars és una altra de les recomanacions, més enllà de seguir mantenint les distàncies socials, l'ús de la mascareta i l'higiene de mans constant.


Comentaris

envia el comentari