Catalunya Diari

Arran difon un manual sobre com punxar la llum davant la nova tarifa elèctrica

L'organització juvenil vinculada a la CUP defensa que l'electricitat ha de ser un «dret bàsic» garantit

Arran ha difós a través de les xarxes socials un manual per explicar com punxar la llum per fer front a la nova tarifa elèctrica. «Jove, davant la nova tarifa elèctrica, no planxis de matinada. Punxa la llum!», asseguren des del seu compte de Twitter.

L'organització juvenil vinculada a la CUP denuncia que mentre les grans companyies elèctriques s'enriqueixen pujant les factures, als treballadors cada cop els costa més arribar a finals de mes i defensen que l'electricitat ha de ser un «dret bàsic garantit» per a la classe treballadora.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Fa uns mesos Arran ja va difondre un manual sobre com ocupar un pis

«Avui punxem la llum, demà expropiem les elèctriques», afegeixen. Fa uns mesos Arran ja va difondre un manual sobre com ocupar un pis per combatre la crisi de l'habitatge.

El nou manual explica les eines necessàries per punxar la llum així com els passos a seguir. Tant pels casos en què la instal·lació no té comptador com pels casos en què la instal·lació està desmuntada.

Entra en vigor la nova factura de la llum amb 3 trams horaris i tarifes

La nova factura de la llum va entrar en vigor el dimarts de la setmana passada. Un dels principals canvis serà la introducció de tres trams horaris amb diferents tarifes (hora punta, pla i vall) i dues potències elèctriques.

El període d'hora punta serà el més car i es distribuirà entre les 10h i les 14h i entre les 18h i les 22h de dilluns a divendres no festius. El període pla, menys car, serà de 8h a 10h del matí, de 14h a 18h de la tarda, i de 22h a 24h de la nit.

El període vall, amb un preu més reduït, estarà comprès entre mitjanit i les 08h del matí i dissabtes, diumenges i festius d'àmbit estatal. Només amb l'entrada en vigor del model, la CNMC calcula que s'abaratirà un 3,4% el rebut de 19 milions de consumidors elèctrics sense discriminació horària.

La finalitat d'aquest canvi

La finalitat del govern espanyol és fomentar «l'estalvi energètic, l'eficiència, l'autoconsum i el desplegament del vehicle elèctric».

A través de la nova estructura tarifària es preveu incentivar el trasllat del consum elèctric de les hores de màxima demanda a altres en les quals les xarxes de transport i distribució es trobin menys saturades.

Aquest fet reduirà la necessitat de portar a terme noves inversions en aquestes infraestructures.


Comentaris

envia el comentari