Catalunya Diari

Arrenca la temporada d'estiu del Bus Turístic de Lleida

Estarà actiu fins al 31 d'agost i el trajecte inclou entrada gratuïta, als matins, al Castell dels Templers de Gardeny

El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, acompanyat del gerent d'Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, han presentat la nova campanya del bus turístic d'estiu de Lleida que comença aquest dijous, dia 1 de juliol, i que circularà fins al 31 d'agost.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'autobús circularà de dilluns a diumenge, durant tot l'estiu i es proposa una ruta històrica i panoràmica dels dos turons de Lleida, que inclou entrada gratuïta al Castell de Gardeny, principal llegat templer de les Terres de Lleida, com ha explicat el tinent d'alcalde.

Bus turístic de Lleida. Imatge del 1 de juliol.
El Bus Turístic de Lleida comença a circular aquest dijous | Turisme de Lleida

Ampliació de l'horari nocturn

El Bus Turístic de Lleida és un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones. Porta incorporat un sistema d'àudio perquè els viatgers puguin escoltar les principals referències de la ciutat, al llarg de tot el recorregut. L'àudio, que incorpora música d'Enric Granados, es pot escoltar en català, castellà, anglès i francès. Es tracta d'un servei consolidat, que ofereix Turisme de Lleida juntament amb Autobusos de Lleida tant per a persones visitants que rep la ciutat, com per a residents que volen conèixer la ciutat d'una forma diferent i descobrir els atractius patrimonials durant la visita panoràmica.

Turisme de Lleida i Autobusos de Lleida posen en marxa aquest servei, després de la seva parada al 2020 per la situació pandèmica. Aquest estiu tornarà a oferir l'ampliació de l'horari nocturn amb servei de diumenge a dijous a les 21.00 hores i els divendres i dissabtes a les 22.00 hores.

Parades, horaris i preus

El bus turístic farà parada a diferents punts referents de la ciutat com són 'La Paeria/Pont Vell', a 'Ricard Vinyes/Prat de la Riba', a la parada 'Mercat del Pla', per poder accedir a la Seu Vella i finalment al Castell dels Templers de Gardeny per poder entrar de forma gratuïta als matins.

Els horaris de sortida del bus des de davant de la paeria són als matins, a les 10.00 hores, a les 11.00 hores i a les 12.00 hores; i a la tarda, a les 18.00 hores, a les 19.00 hores i a les 2.000 hores i finalment a la nit, a les 21.00 hores i a les 22.00 hores.

El preu del tiquet és d'1,20 euros, el mateix preu que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades (T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps). A més a més, el preu dels auriculars és de 50 cèntims i es poden comprar al mateix bus.


Comentaris

envia el comentari