Catalunya Diari

Presenten un assaig clínic que millora la recuperació d'insuficiències cardíaques

L'estudi, en què han participat 26 hospitals, el coordina l'investigador de l'IRBLleida José Luis Morales Rull

Investigadors del Grup de Treball d'Insuficiència Cardíaca i Fibril·lació Auricular de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) han presentat un assaig clínic que millora la recuperació dels pacients amb insuficiència cardíaca. A l'estudi han participat 26 hospitals i José Luis Morales Rull, facultatiu de Medicina Interna de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i investigador de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), és un dels coordinadors.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquest anàlisi ha explorat una àrea de la insuficiència cardíaca que fins ara es trobava òrfena d'evidència científica. Sota el nom 'Clorotic', l'assaig s'ha centrat en una nova teràpia amb diürètics per alleujar l'acumulació de líquids en els pacients ingressats per aquesta patologia. Fins a l'aparició d'aquest assaig, les recomanacions es basaven en consensos d'experts i ara s'ha demostrat l'eficàcia de la combinació de diürètics per combatre la congestió. «Amb una millor combinació de fàrmacs diürètics, el pacient perd pes gràcies a la pèrdua de líquids, millora abans i podria reduir l'estada hospitalària», explica Morales.

 

 

En aquest assaig clínic multicèntric, que s'ha presentat durant el Congrés Europeu d'Insuficiència Cardíaca, han participat un total de 26 hospitals i ha estat coordinat des de l'IRBLleida, mentre que STC Farma s’ha encarregat de la coordinació tècnica i el monitoratge. La seva rellevància ha estat destacada durant la clausura del Congrés en els 'Heart Failure 2022 Highlights', per membres destacats de la Societat Europea de Cardiologia, que l'han definit com «un estudi pragmàtic en una àrea oblidada durant molt de temps i que corrobora les recomanacions efectuades a les guies de pràctica clínica».

 


Comentaris

envia el comentari