Catalunya Diari

Què poden reclamar a les assegurances els afectats per la gota freda a Catalunya?

Segons el contracte podrem cobrar indemnitzacions per les destrosses al nostre habitatge o vehicle
temporal
Molts carrers continuen plens de branques pel temporal | Catalunya Diari

 

Un cop passat un episodi de gota freda com el que ha viscut Catalunya entre aquest dimarts i dimecres, els afectats pel mateix comencen a valorar i quantificar els danys provocats per la forta pluja caiguda i les ratxes de vent. A l'espera d'ajudes oficials, com les que podrien arribar si es declara zona catastròfica, cal saber quines indemnitzacions ens podria donar la nostra assegurança, si hem patit destrosses a casa nostra o en el nostre vehicle. 

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Pel que fa a la pluja, la majoria de companyies fixen una quantitat mínima de precipitació, al voltant dels 40 l/m², per pagar les possibles filtracions d'aigua als habitatges. Aquesta cobertura també afectaria els danys a objectes causats directament per les inundacions de la pluja o pels problemes amb desguassos o els terrats.

 

Si les inundacions fossin causades per riuades, desbordaments de llacs o quedessin anegats terrenys, seria el Consorci de Compensació d'Assegurances qui assumiria la indemnització. Aquest també s'encarregarà de pagar les destrosses causades per les envestides del mar.  

 

Es pot reclamar la caiguda d'una branca al cotxe?

La caiguda de branques als vehicles també és un dels principals problemes durant una llevantada com la d'aquesta setmana. En termes generals, les assegurances no recullen en les seves pòlisses aquesta mena d'afectacions. Si acostumen a cobrir els possibles cops produïts per una forta calamarsada.

 

tornado
Tornados com el viscut a Riells i Viabrea poden ser coberts per les assegurances | Catalunya Diari

En principi el responsable per una caiguda d'una branca serà el propietari del terreny on es troba l'arbre. En el cas que disposem d'una pòlissa a tot risc, si podrien acudir al Consorci per obtenir un pagament en tractar-se d'un risc extraordinari. 

 

Danys pel vent a l'habitatge

Els danys per vent són una mica menys reconeixibles en la pòlissa, però en cas que hi apareguin, estaran estipulats com a fenòmens atmosfèrics, sigui per vent o per llamps, o en d'altres, entrarien dins del concepte 'altres danys', on es recollirien els fenòmens mediambientals.

 

Normalment, aquesta mena de clàusules estipulen una intensitat mínima de vent, sovint a partir dels 80, 90 o 100 km/h; una limitació d'intensitat que obliga a documentar molt bé què va passar i en quin moment.

 

Ara bé, en casos extraordinaris que no s'incloguin a l'assegurança de la llar, cal acudir al Consorci, qui es farà càrrec de les indemnitzacions si les ràfegues de vent superaven els 120 km/h en el moment de produir-se els danys.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari