Catalunya Diari

Avalen la pròrroga del toc de queda nocturn a 176 municipis dues setmanes més

Es prohibeixen també les trobades de més de deu no convivents

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn dues setmanes més i a 176 municipis catalans que havia demanat la Generalitat.

Així, es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la 1 i les 6 de la matinada, així com les trobades superiors a deu persones no convivents. També es limita l'aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Govern va anunciar aquest dimarts una modificació en els criteris per aplicar el toc de queda, ja que ha rebaixat de 400 a 250 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants el límit per haver d'aplicar la mesura.

Pla general d'un control dels Mossos d'Esquadra a la T-11, a Tarragona, minuts després d'entrar en vigor el toc de queda
El TSJC avala la pròrroga del toc de queda nocturn a 176 municipis dues setmanes més | ACN

 

A partir d'aquest dijous a la mitjanit i fins al 20 d'agost

Aquestes limitacions s'aplicaran a partir d'aquest dijous a la mitjanit i fins al 20 d'agost. Aquesta darrera setmana eren 163 els municipis afectats, però la llista s'ha ampliat a 177. D'entre aquests, Manresa i Figueres són els dos municipis més poblats que hi han entrat.

En la resolució, el tribunal afirma que no hi ha dubte del risc imminent i greu per una malaltia transmissible, més encara per la presència de la variant delta. Un cop analitzat l'informe facilitat per Salut, assegura que les mesures proposades per la Generalitat resulten «necessàries» i són les «més idònies i eficaces» per aturar la transmissió. També les veu «proporcionades».

La sala accepta la modificació del criteri per incloure els municipis i també, però «amb cautela», la petició per 15 dies. En aquest sentit detalla que dona el seu aval en el benentès que si les circumstàncies i dades són canviants «s'haurà d'estar a l'altura de les exigències».


Comentaris

envia el comentari