Catalunya Diari

Avalen que els menors de 60 puguin escollir la segona dosi d'AstraZeneca signant un consentiment

Es recomana signar un protocol que acrediti que es disposa d'informació suficient sobre el risc de trombosi associat

El Comitè de Bioètica d'Espanya conclou en un informe que és "èticament i legalment recomanable" que les persones menors de 60 anys vacunades amb AstraZenca puguin rebre una segona dosi de la mateixa vacuna si signen un consentiment.

Les conclusions de l'informe apunten que les persones que rebutgin un esquema diferent de vacunació, com ara que la segona dosi sigui de Pfizer, hauran de signar un protocol de consentiment informat específic que acrediti tant el rebuig a un esquema de vacunació diferent com que disposen d'informació suficient sobre el risc de trombosi associat a la vacuna d'Oxford. El comitè també assenyala que això no suposa renunciar, en cap cas, al criteri general de consentiment verbal per a la vacunació contra la covid.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D'acord amb l'informe, la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ja ha remès a la Comissió de Salut Pública, on hi ha representades les comunitats autònomes, la nota a l'actualització de l'estratègia de vacunació relativa a la vacunació de persones menors de 60 anys que han estat vacunades amb AstraZeneca.

Pla tancat d'una dosi de la vacuna d'AstraZeneca a punt per ser administrada a un dels punts de vacunació habilitats
El Comitè de Bioètica avala que els menors de 60 puguin escollir la segona dosi d'AstraZeneca signant un consentiment | LleidaDiari.cat

Identifiquen cèl·lules immunitàries de memòria essencials per al control de la infecció per SARS-CoV-2

Un estudi del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha identificat en sang i pulmons de pacients cèl·lules immunitàries de memòria que són essencials per al control de la infecció per SARS-CoV-2. Els investigadors han observat patrons en la resposta dels limfòcits T en sang que s'associen amb l'evolució clínica dels pacients.

Els hospitalitzats tenen nivells més alts de les citocines IFNg i IL-4, mentre que aquells amb símptomes més lleus tenen més IL-10, una citocina que pot tenir un paper rellevant a l'hora de controlar la inflamació. Per contra, els pacients més greus, tenen menys limfòcits T, ja que moltes d'aquestes cèl·lules -sobretot les que produeixen la IL-10- moren arran de la gran inflamació que es genera.

L'estudi, liderat pel grup de Malalties Infeccioses del VHIR es va portar a terme amb mostres de 46 pacients durant la primera onada de la pandèmia: 14 persones amb símptomes que no van requerir hospitalització, 20 pacients lleus, però que van requerir hospitalització i 12 pacients greus hospitalitzats. Els resultats han estat publicats a la revista 'Nature Communications'.


Comentaris

envia el comentari