Catalunya Diari

Avalen vacunar els adolescents d'entre 12 i 15 anys amb Pfizer

L'EMA valida els estudis clínics que indiquen una efectivitat del 100% i la seguretat del vaccí per als menors

«Més enllà de les decisions dels governs, són els pares qui han de decidir en última instància», ha afegit l'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides sobre la vacunació dels adolescents d'entre 12 i 15 anys.

Pfizer-BioNTech és la primera vacuna que el regulador autoritza per als menors de 16 anys. Segons l'EMA, els efectes secundaris més comuns són els mateixos que es donen en els majors de 16 anys: dolor i inflamació de la zona on es fa la injecció, cansament, mal de cap, dolor muscular o febre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El comitè científic ha remarcat que l'assaig clínic s'ha fet amb «un nombre limitat de nens» i que, per tant, no pot detectar «efectes adversos infreqüents». Tot i això, Cavalieri ha explicat que també han tingut en compte els resultats dels assajos clínics que es van fer amb adults joves. «Els beneficis en menors d'entre 12 i 15 anys superen els riscos, en particular per als nens amb patologies de risc», afirma l'EMA en un comunicat.

Pla detall d'una xeringa amb la vacuna de Pfizer
Avalen vacunar els adolescents d'entre 12 i 15 anys amb Pfizer-BioNTech | LleidaDiari.cat

Estudien si l'aposta per posar Pfizer-BioNTech als vacunats amb AstraZeneca és «tan bona com podria semblar»

L'Agència Europea de Medicaments estudiarà si l'aposta per posar Pfizer-BioNTech als vacunats amb AstraZeneca és «tan bona com podria semblar». Preguntat per la situació a Espanya, el cap de l'estratègia de vacunes de l'EMA, Marco Caveleri, ha afirmat que estan al corrent de l'estudi encarregat pel govern espanyol, que demana posar la segona dosi de Pfizer-BioNTech als majors de 60 anys que van rebre la primera d'AstraZeneca.

«Recollirem més proves i revisarem tots els estudis per garantir que aquest enfocament sigui tan bo com podria semblar», ha dit Caveleri. El regulador de la Unió Europea per ara no ha detectat cap senyal «preocupant" entre els vacunats amb la segona dosi d'AstraZeneca. Caveleri ha assegurat que estan vigilant si apareixen casos estranys de trombosi, però per ara l'EMA no ha vist que hi hagi un risc major. El regulador continua recomanant l'ús de la vacuna d'AstraZeneca per a tots els adults, independentment del grup d'edat.

D'altra banda, l'EMA ha assegurat aquest divendres que per ara no hi ha «pressa» per posar la tercera dosi contra la covid-19, tot i que encara ho està estudiant. «No sembla que s'hagi de córrer a posar la tercera dosi, però necessitem més evidències sobre això», ha afirmat Cavalieri en referència a les quatre vacunes autoritzades actualment a la UE.


Comentaris

envia el comentari