Catalunya Diari

Els Mossos ho tenen clar: avís urgent de la policia abans de Nadal a Catalunya

Els cossos policials incrementaran el patrullatge aquestes festes

Un agent dels Mossos d'Esquadra durant un control a la sortida d'un peatge
Mossos d'Esquadra i policia local incrementaran el patrullatge durant les festes de Nadal | Mossos d'Esquadra

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que els cossos policials han aixecat 1.027 actes relacionades en l'àmbit de la restauració durant els mesos d'octubre (456) i novembre (571) per l'incompliment de les mesures anticovid. «Cada vegada haurem de ser menys pedagògics i més contundents a l’hora d’aixecar les actes», ha explicat el comissari a l'ACN el mateix dia que el Govern de Catalunya ha limitat l'obertura de la restauració a esmorzars i dinars i ha tancat els bars i restaurants dels centres comercials. «La ciutadania ja està avisada, ja sap el que pot fer i el que no», ha advertit Molinero, que ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva del sector durant les properes festes de Nadal

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Les actes que s'han aixecat en el marc del dispositiu Oris vinculades a la restauració van ser 1027 durant els mesos d’octubre i novembre. Si bé el novembre es van aixecar actes principalment per fer activitats prohibides per l’autoritat sanitària (89), incomplir l’horari d’obertura (78) i l’aforament (66), al novembre van ser per incomplir altres mesures cautelars de l’autoritat sanitària (114), no portar mascareta (87) i incomplir altres límits en establiments o organització d’activitats (79).

El comissari ha advertit que «la picaresca és molt elevada» a l'hora de saltar-se les restriccions imposades pel Procicat. «Continuem fent una crida a la responsabilitat individual de cadascuna de les persones, però evidentment el període de pedagogia ja l’hem fet durant dos mesos». Molinero ha destacat que el cos està «en contacte permanent» amb el gremi de la restauració, amb el qual treballen de forma conjunta per combatre les infraccions que poden suposar un increment dels contagis de coronavirus.

Increment del patrullatge durant Nadal

Pel que fa a les festes de Nadal, Molinero ha explicat que des del mes d'octubre ja es fa un treball específic de patrulles de seguretat ciutadana que vetllen pel compliment de les restriccions en bars i terrasses. El cos preveu que hi haurà «un increment notable de persones al carrer fent les compres o celebrant festes de Nadal o assistint en àpats de dinars o esmorzars» i per aquest motiu incrementaran el patrullatge, ha explicat.

Molinero ha destacat que la coordinació entre els Mossos d'Esquadra, les policies locals i la Guàrdia Urbana «es fa des del primer dia que comença la pandèmia en tots els sectors i en tots els àmbits». «El treball conjunt no només existeix, el que fem en període nadalenc és incrementar més el patrullatge preventiu i reactiu conjunt», ha afegit. També es continuarà treballant en coordinació amb serveis de seguretat privada, ha afegit.

El Govern reforçarà les inspeccions

Després d'anunciar les noves mesures restrictives que entren en vigor a partir del pròxim dilluns 21 de desembre, el Govern també ha anunciat que reforçarà el pla d'inspeccions i controls per poder garantir que es compleixen aquestes noves restriccions que s'aplicaran amb la intenció de reduir els contagis de covid-19.

Així doncs, Mossos d'Esquadres i policies locals es coordinaran per poder reforçar el pla d'inspeccions «no tant amb voluntat sancionadora, sinó per donar sentit a la majoria que compleix escrupolosament amb les indicacions», segons ha assegurat el vicepresident en funcions de president Pere Aragonès.

Per la seva part, la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha manifestat que el fet que s'intensifiquin les inspeccions no significa que abans no se'n fessin sinó que el que es vol aconseguir és «protegir la restauració perquè qui ho fa bé, que és la majoria, pugui continuar amb la seva activitat».


Comentaris

envia el comentari