Catalunya Diari

Argimon avisa que la variant Delta plus ha arribat a Catalunya

El conseller de Salut demana prudència a la ciutadania davant de l'augment de contagis en diversos països europeus

La variant Delta plus del coronavirus ja ha arribat a Catalunya, tot i que els casos que s'han detectat «es poden comptar amb els dits d'una mà». Així ho ha alertat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui ha demanat «màxima prudència» a la ciutadania.

Aquesta és una mutació del virus de la variant Delta que s'ha detectat al Regne Unit i ara ja s'hauria traslladat a Catalunya. Per altra banda, el conseller ha recordat que la tardor és el moment de més contagis dels coronavirus i per això és quan es preveu un repunt més important de casos. Argimon ha insistit en la importància de portar la mascareta en interiors i també a l'exterior quan no hi hagi la distància de seguretat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que ja hi ha cinc casos de la variant Delta plus a Catalunya. Argimon creu que, de moment, es tracta d'un volum de casos «anecdòtic» però tot i així preveu que a mesura que passin els dies es vagi estenent, tal com ha passat en altres variants del virus.

Pla tancat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon
Argimon avisa que la variant Delta plus ha arribat a Catalunya | LleidaDiari.cat

Encara s'està estudiant si aquesta variant és més contagiosa

De moment, encara s'està estudiant si aquesta variant és més contagiosa o resisteix més les vacunes que les altres variants. De tota manera, el conseller demana «màxima prudència» a la ciutadania per evitar els contagis.

El conseller ha recordat que «encara estem en pandèmia» i per això cal tenir en compte que hi ha un conjunt de restriccions que s'han de seguir complint. Una d'elles és l'ús de mascaretes en espais tancats o també a l'exterior quan hi hagi més persones que no formin part del grup bombolla.

Argimon també ha valorat les dades de contagis a Catalunya amb preocupació. Argimon ha recordat que ja preveien un repunt de contagis en aquestes setmanes, però el conseller ha anunciat que la setmana que ve les dades seguiran creixent i això li «preocupa bastant més». Aquest augment coincideix amb la situació que viuen d'altres països com ara Alemanya o els Països Baixos. Argimon ha recordat que el coronavirus és «estacional» i per això el moment de màxima expansió és durant la tardor i a principis d'hivern, «una mica abans que la grip».

La retirada de la mascareta a les escoles

Sobre la retirada de la mascareta a les escoles, el conseller ha recordat que ja han fet la sol·licitud corresponent al consell interterritorial de salut i estan a l'espera d'una resposta. Josep Maria Argimon ha avançat que la retirada de la mascareta als patis i a les escoles és «una prioritat» perquè és un «tema docent i pedagògic». A més, el conseller creu que «no té raó de ser» que es retirin les mascaretes a espais com teatres o gimnasos, però els infants hagin de portar-la a dins de classe.


Comentaris

envia el comentari