Catalunya Diari

La crida dels bancs de sang abans de les vacances: Es necessiten més donacions

Disposa de reserves per als propers cinc dies i estima que caldran unes 40.000 donacions entre juliol i agost

El Banc de Sang i Teixits ha impulsat una campanya perquè la gent vaig a donar sang abans de marxar de vacances. La institució preveu que en les setmanes vinents les donacions baixin un 30%, més que els anys anteriors, i que faran falta unes 40.000 donacions entre juliol i agost per donar resposta als tractaments dels malalts.

Per això, ha posat en marxa un centre de trucades on gent coneguda trucaran donants per agrair-los el seu gest i animar-los a donar sang o plasma. També ho faran persones que han rebut sang i voluntaris que no poden donar sang. El Banc disposa ara mateix de sang per als següents cinc dies, quan l'òptim és tenir-ne per a vuit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El director assistencial, Enric Contreras, comenta que aquest any el descens de donacions fa dies que es nota, des de Sant Joan. Ho ha relacionat amb el fet que és la primera temporada estiuenca sense restriccions i s'han aguditzat els efectes del canvi d'hàbits de la ciutadania, que afecta habitualment les donacions. Per això, el Banc també planteja col·lectes a municipis turístics.


Comentaris

envia el comentari