Catalunya Diari

BBVA permet als clients signar operacions bancàries amb biometria des de l'aplicació

L'entitat preveu que el 2021 també es puguin fer transferències o consultar moviments amb aquest sistema

BBVA permet als clients signar operacions bancàries amb la seva empremta dactilar o la seva cara a través de l'aplicació.

La integració de la biometria facial i dactilar permeten a l'usuari tenir més seguretat, el protegeixen de possibles fraus i acceleren la gestió dels tràmits. Aquest nou sistema evita també els inconvenients provocats per la falta de cobertura que poden ocasionar els missatges curts.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Oficines del BBVA
BBVA permet als clients signar operacions bancàries amb biometria des de l'aplicació | BBVA

Les operacions regulades per PSD2, com les transferències, la consulta de moviments més enllà de tres mesos o l'accés al banc a través de canals digitals cada 90 dies encara no permeten l'ús d'aquest sistema.

Activa el 2021

Tot i això, es preveu que la signatura per a aquestes operacions pugui estar activa el 2021.
Algunes de les operacions més comunes dels clients de l'entitat, com el pagament en comerços en línia, apagar o encendre les targetes o consultar el CVV, es veuran beneficiades amb la implantació de la signatura amb biometria.

Els clients del BBVA també poden fer servir la biometria per obrir un compte corrent amb el mòbil de manera totalment digital. Aquest servei es va llançar el 2016 i, des d'aleshores i fins a finals d'abril de 2021, l'han fet servir més de 700.000 usuaris.

Recentment, l'entitat també ha integrat Fast Identity Online (FIDO), un programa d'autentificació en línia que reforça la seguretat dels sistemes biomètrics en els dispositius mòbils.


Comentaris

envia el comentari