Catalunya Diari

El BOE aclareix que els autònoms podran continuar treballant

Concreta que els treballadors per compte propi podran seguir prestant serveis no suspesos en el primer decret

Imatge d'un restaurant en arxiu
El sector de l'hostaleria és un dels més afectats | Unsplash

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aclareix en una publicació extraordinària d'aquest dilluns que els autònoms podran continuar treballant malgrat les noves restriccions imposades en el marc de l'estat d'alarma aquest dilluns.

El document concreta que els treballadors per compte propi no poden acollir-se al permís retribuït ni recuperar les hores més endavant com sí que poden els treballadors per compte d'altri. Per contra, podran continuar prestant les activitats que no es van suspendre en el primer decret del 14 de març, que es van ordenar les primeres restriccions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Entre les que es van suspendre el 14 de març, hi ha l'obertura d'espais d'oci i recreatives, culturals, esportives, d'hostaleria, espectacles públics, museus, arxius, biblioteques, perruqueries o el comerç detallista a excepció dels establiments d'aliments productes farmacèutics, sanitaris i de primera necessitat.

Les presons analitzen si alguns dels seus interns poden passar el confinament a casa

Les presons estan analitzant si els interns classificats en 100.2 poden passar el confinament a casa seva, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Els requisits per accedir-hi són tenir un baix risc de reincidència i disposar d'un domicili.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha apuntat que cal «que hi hagi menys gent» a les presons en l'actual context i per això ha demanat a les direccions dels centres penitenciaris que «analitzin bé cosa que permet la llei». Ha obert la porta a més tercers graus, el 69% dels quals es troben en confinament a casa seva, però també si poden estar en la mateixa situació els 100.2, classificació en que es troben els independentistes presos.

L'objectiu de Justícia és reduir al mínim la població penitenciària

L'objectiu de Justícia és reduir al mínim la població penitenciària reclusa a les presons catalanes i per això ja va començar a aplicar l'article 86.4 en els tercers graus, que ja dormien a casa de dilluns a divendres i que passen a fer-ho tots els dies. Ara, els centres penitenciaris estudien, «un per un», l'evolució i el pronòstic dels segons graus amb 100.2, que surten a treballar, fer voluntariat, formació, tractament o tenir cursa de persones grans, sortides que han quedat suspeses des de l'inici de l'emergència sanitària.


Comentaris

envia el comentari