Catalunya Diari

Borges Agricultural tanca el 2018-19 amb una facturació de 177,8 MEUR

La companyia ha obtingut un benefici net de 2,3 MEUR i ha comercialitzat 35.191 tones de fruits secs

Finca Cantillana (Badajoz- Espanya) juliol 2019
Finca Cantillana (Badajoz- Espanya) juliol 2019 | LleidaDiari.cat

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat l'exercici fiscal 2018-2019, a 31 de maig, amb un import net de la xifra de negocis de 177,8 d'euros i 35.191 tones comercialitzades de fruits secs. Aquestes xifres representen un increment del 2 i del 5%, respectivament respecte al quart trimestre de l'exercici anterior. Tot i això, BAIN ha tancat amb un benefici net de 2,3 milions d'euros, un 34,5% inferior a l'exercici anterior.

La companyia ho atribueix, per una banda, a la forta pressió a la baixa dels preus que ha patit la nou de Califòrnia, que ha caigut un 23% (0,77 euros/quilo), i per altra, que ha estat un any de producció off en el cicle anual de producció dels pistatxers de les finques de la firma.

Una menor contribució de 2,8 milions d'euros del negoci agrícola

Aquests dos factors han suposat una menor contribució de 2,8 milions d'euros del negoci agrícola al resultat consolidat obtingut de 2,3 milions, després de la millora del negoci industrial a 1,6 milions, el qual incorpora l'efecte de la venda de la maquinària i instal·lacions de la unitat d'envasament de crispetes. Borges Agricultural & Industrial Nuts, que cotitza al mercat continu de la borsa espanyola, ha registrat un EBITDA Ajustat de 5,1 milions d'euros, mentre que en l'exercici anterior va ser de 8,1 milions d'euros.

  

  

 En cas de complir-se aquest pla de creixement, el projecte agrícola PALM podria aportar a BAIN en els pròxims anys un benefici addicional que suposaria triplicar el resultat consolidat actual, segons la companyia. Durant aquest exercici, BAIN ha creat de quinze nous llocs de treball, amb un total de 493 llocs de treball directe, fet que suposa un increment del 3,1% respecte a l'any anterior.

Lideratge internacional

BAIN es reafirma com un dels líders mundials en el seu sector, amb unes vendes per valor de 177,8 milions d'euros a 62 països. Les exportacions representen el 57,7% de la seva facturació, i reafirmen, així, el perfil internacional de la companyia. Les ametlles són el producte més venut pel grup BAIN. Arriben al 66% en valor del total de les seves vendes, seguides de les nous, amb un 10% del total.

Aposta pel negoci agrícola

Borges Agricultural & Industrial Nuts gestiona directament un total de 2.401,5 hectàrees. D'aquestes, 320 estan situades a Califòrnia; 941,9, al sud de Portugal, i 1.139,6, a l'estat espanyol, en especial a les comunitats d'Extremadura i Andalusia. Actualment, 968,4 hectàrees es troben en producció i 865,4 començaran a produir gradualment durant els pròxims anys. A més, BAIN lidera el Projecte Pistatxo en cooperació amb agricultors. Aquest projecte ja arriba a les 129,2 hectàrees adherides i, si se sumen a les 2.401,5 hectàrees que la companyia gestiona directament, fan un total de 2.531 hectàrees gestionades directament i indirectament per BAIN.

La producció de les finques que gestiona directament la firma s'ha mantingut constant en termes generals, si bé s'ha produït una disminució de la collita de festucs perquè ha estat un any off del seu cicle anual. Aquest volum, però, s'ha vist compensat per la bona collita de nous, així com per l'entrada en producció de les primeres 117,7 noves hectàrees d'ametllers, que han produït lleugerament per damunt de les previsions.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari