Catalunya Diari

Brot de Covid-19 entre estudiants catalans arran d’un viatge a Menorca

Els alumnes provenen de diversos instituts de la zona de la província de Barcelona

El Departament de Salut està en aquests moments sota una investigació epidemiològica arran d'un brot multitudinari de Covid-19 produït per les celebracions de final de curs d'alumnes de segon de batxillerat a l'Illa de Menorca (Illes Balears), entre els dies 12 i 18 de juny.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També s'ha confirmat que aquest episodi no té relació aparent amb un brot similar produït a l'illa de Mallorca, i que en aquest moment, no afecta cap persona resident a Catalunya.

Primer pla de proves PCR. 16 de febrer del 2021.
Els estudiants s'hauran de fer una prova PCR a la seva tornada   | LleidaDiari

24 casos positius i 40 més en estudi

Els alumnes provenen de diversos instituts diferents de la zona de la província de Barcelona. Actualment hi ha 24 casos positius i 40 més en estudi.

Els centres educatius no tenen cap vinculació amb l'organització dels viatges i per tant, Salut ha decidit no divulgar el nom d'aquests. Així doncs, en aquest sentit, els viatges van ser organitzats pels mateixos alumnes de forma particular creant grups de WhatsApp i contactant directament amb agències de viatges especialitzades en aquests tipus d'esdeveniments.

El Departament de Salut reitera la crida al conjunt de la població a actuar de forma responsable i per tant, respectar les mesures vigents de control epidemiològic.

Un altre brot a Mallorca afecta a 400 estudiants

D'altra banda, a Mallorca (Illes Balears), també s'ha produït un brot de Covid que afecta a 400 persones de sis comunitats autònomes diferents (Madrid, Cantàbria, País Basc, Múrcia, País València i Balears). El brot no té relació amb el de Menorca.

El brot s'ha produït arran d'un viatge d'estudiants de Madrid de fi de curs que va tenir lloc entre el 12 i 18 de juny. A banda dels 400 positius, 452 contactes, que només són companys dels contagiats, es troben en seguiment i no inclouen familiars, per la qual cosa Sanitat espera que el nombre de casos augmenti. Els estudiants del viatge a Mallorca hauran de fer-se un test de coronavirus quan tornin a casa i fer deu dies de quarantena. En cas que la prova surti negativa, es recomanarà fer-ne una altra al cap de 24/48 hores.


Comentaris

envia el comentari