Catalunya Diari

Ordre de busca i captura pel causant del major rebrot de coronavirus a Espanya

L'origen d'aquest focus a Navalmoral de la Mata és un immigrant que va arribar a Extremadura a finals de maig i que ara s'ha fugat del centre on estava aïllat

Agent de la Policia Nacional en primer pla durant un control de carretera
Les autoritats intenten localitzar el causant del brot de Coronavirus. | CatalunyaDiari

El pacient zero que va causar un rebrot de coronavirus a Navalmoral de la Mata, a la província de Càceres (Extremadura) s'ha fugat del centre on estava aïllat. La conselleria de Sanitat i Serveis Socials del govern regional ha dictat una resolució de crida i cerca per la detenció d'aquesta persona que actualment es troba en parador desconegut.

Així ho ha confirmat en roda de premsa el conseller autonòmic, José María Vergeles. Segons ha dit, el seu departament va tenir coneixement d'aquesta circumstància en la jornada d'aquest dimecres i va dictar una resolució de busca i captura per al pacient zero del brot de coronavirusn de Navalmoral de la Mata.

«És cert que ja han passat 14 dies des que va ser diagnosticat, pel que pot ser que la seva PCR sigui negativa», ha dit el conseller. També ha confirmat que la Delegació de Govern ja està informada que aquesta persona, vinculada a l'origen del brot en aquesta localitat extremenya, es troba en parador desconegut.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Brot amb 14 positius a Navalmoral de la Mata

La veu d'alarma es va donar el passat dimarts, quan la Junta d'Extremadura va demanar als veïns de Navalmoral de la Mata que extremessin la seguretat i la prevenció davant la detecció de 14 casos de nous contagis. Els sanitaris van registrar els últims casos positius relacionats amb un grup de convivents d'un cas importat d'Andalusia.

Segons Sanitat, el cas que va donar origen al brot va ser un immigrant que va arribar a Extremadura des d'Almeria el 24 de maig a través del Programa d'Atenció Humanitària i Protecció Internacional gestionat pel govern d'Espanya. El trasllat va ser plenament legal, segons el conseller Vergeles.

Aïllament domiciliari

El passat dia 18 es van notificar sis contagis en aquesta localitat extremenya, entre ells el pacient zero. Un dia després es va detectar un cas més, dilluns quatre nous positius i dimarts, altres tres. L'alarmant increment dels contagis situa aquest brot com el pitjor dels que s'han produït a Espanya.

Segons ha dit Vergeles, «els casos positius coincideixen amb les persones aïllades». En total, 14 persones van donar positiu a partir d'aquest cas importat. Tots presentaven simptomatologia lleu o eren asimptomàtics. Van ser aïllats de forma domiciliària a la localitat de Navalmoral de la Mata sense que fos necessari el seu ingrés a l'hospital Campo Arañuelo.

Les autoritats sanitàries es van concentrar immediatament en aïllar els contactes, alarmades per l'augment dels contagis del brot. «Si veiéssim que hi ha transmissió comunitària aniríem a altres mesures de confinament que no descarto», va dir el conseller. Amb la fugida del causant del brot, la situació en aquesta zona d'Espanya pren una altra dimensió.


Comentaris

envia el comentari