Catalunya Diari

El calvari de dues catalanes aïllades a les Canàries per coronavirus

Asseguren que els donen menjar només un cop el dia i que hi ha insectes als apartaments

Sanitaria prenent la temperatura a una persona
Es van fer la prova després de saber que la parella d'una d'elles era positiva | EP

Fa pocs dies es va fer públic que una dona catalana era el primer cas positiu de coronavirus a La Graciosa. Es tracta d'una barcelonina asimptomàtica que ha estat aïllada amb la seva companya de viatge, la qual va donar negatiu a les proves.

Les dues amigues, procedents de Barcelona, van decidir viatjar a aquesta illa de les Canàries per «desconnectar», segons informa la Cadena SER. Malauradament, pocs dies després d'arribar una d'elles va rebre una trucada, era la seva parella avisant-la que havia donat positiu en la Covid-19. Les dues amigues es van posar en contacte immediatament amb les autoritats sanitàries, que van decidir fer-los-hi una PCR.

Així doncs, després de donar positiu una d'elles es va convertir en el primer cas de La Graciosa, i per precaució van decidir aïllar-les a les dues en un complex d'apartaments de Lanzarote. Ara, després de diversos dies segueixen aïllades i denuncien al mitjà esmentat les condicions lamentables entre les quals es troben.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'estat de l'apartament on es troben aïllades és lamentable

Les dues catalanes denuncien que només els donen menjar un cop al dia i viuen en condicions deplorables als pisos on estan aïllades, on hi ha trobat insectes com formigues, paneroles o aranyes, segons ha informat el periodista Oriol Soler, qui ha publicat diverses imatges a Twitter. 

Segons la informació publicada, cap de les dues té accés a un termòmetre per prendre's la temperatura ni tenen personal sanitari al voltant i ja fa tres nits que dormen allà. Només veuen una persona al dia, que els porta menjar per passar les 24 hores.

A més a més, les afectades denuncien que no tenen constància d'on són perquè els apartaments no apareixen a les aplicacions de mapes. Segons el mateix mitjà, totes dues es troben bé i no tenen símptomes ni malestar. Les dues dones són amigues de 49 anys de Barcelona. Una de les dues s'ha queixat d'assabentar-se del resultat negatiu de la seva prova PCR pels mitjans de comunicació, que sabien abans que ella els resultats.


Comentaris

envia el comentari