La nova campanya «Malamente» contra la violència masclista entre els joves

Campanya Malamente

La nova campanya «Malamente» contra la violència masclista entre els joves  | Twitter – @ChakirelHomrani

 

Llegir «Malamente, trà, trà!» i no cantar és gairebé impossible. I és que l'èxit de Rosalia ha vingut per inundar-ho tot, fins i tot, la Generalitat. La nova campanya contra violència masclista, sota el nom «Malamente», té l'objectiu de conscienciar els més joves de no ser ni autors ni còmplices de conductes masclistes.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La campanya denuncia les actituds masclistes normalitzades en l'oci nocturn

El 2018 van augmentar en un 45% les denúncies de violència masclista entre menors i fins al 16% dels nois troben normal controlar el mòbil de la parella. Per evitar que aquestes conductes vagin a més i tenint en compte que moltes de les agressions tenen lloc en discoteques o festes majors, la campanya «Malamente» apunta als comportaments sexistes en l'oci nocturn.

 

Aquest és l'espot que s'ha llançat per conscienciar de les conductes masclistes, deixant clar quins comportaments no s'han de fer ni acceptar.  Amb frases com «si lligues de forma invasiva, Malamente» o «si fas servir les drogues per excusar una agressió, Malamente», la campanya assenyala actituds que, malgrat estar normalitzades en certs contextos, són violència masclista en tota regla. «Si actues així, estàs agredint. Ni agressor ni còmplice, atura les violències sexuals», resa l'espot.

 

L'estètica de la campanya és semblant a la de la cantant de «Malamente», amb lletres gòtiques de color vermell i música 'trap' de fons. A més, es distribuirà per televisió, ràdio, diaris i, sobretot, les xarxes socials. Segons la secretària d'Infància i Adolescència de la Generalitat, Georgina Oliva, «volem arribar a tots els joves», així que tota la campanya està dissenyada per captar la seva atenció i aconseguir canviar les conductes que es denuncien.

 

 

Es vol posar en relleu el paper dels nois perquè no siguin còmplices de cap actitud masclista

El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, explica que «volem mostrar les dones apoderades, en el centre, que estan fartes de rebre agressions» i subratllar el paper dels homes. «Han de ser conscients que no és vàlida cap actitud masclista, ni implícita, ni explícita, ni tampoc ser còmplices», com es mostra a l'espot. Es posa relleu en la cosificació de les dones, l'ús de drogues per cometre una agressió, compartir imatges sexuals sense consentiment, etc.

 

 

A més, la campanya s'aplicarà als 'Punts Lila' amb díptics i materials per repartir en els espais d'oci nocturn i es farà formació a joves, professionals, famílies i entitats de lleure per treballar el tema. També, el Govern ajudarà els ajuntaments perquè disposin d'un pla en contra les conductes masclistes que puguin oferir i utilitzar tant en festes majors com en discoteques.

 

També et pot interessar…