Catalunya Diari

Melendi publica una cançó que indigna el col·lectiu d'infermeres

El cantant ha tret un nou disc i una frase d’un dels seus últims temes ha portat indignació entre les infermeres

Melendi a El Hormiguero (20-02-19)
Melendi ha indignat el col·lectiu d'infermeres amb la lletra d'una de les seves cançons | G3

Melendi torna a ser notícia. Si bé és cert que el famós cantant ha tret un disc, l’èxit de les seves cançons no ha estat el motiu perquè es parli d’ell. En concret, hi ha un col·lectiu que ha volgut mostrar la seva «indignació» sobre una de les noves cançons de l’asturià: ‘Síndrome de Estocolmo’.

A la cançó parla de diverses situacions i persones, entre elles «la filla de dos borratxos que només va poder ser infermera». Aquest vers ha despertat la fúria del Consell General d’Infermeria (CGE) , que no ha dubtat en respondre a través d’un comunicat.

Un atac «injust, masclista i vexatori»

«Una vegada més, assistim a un atac lamentable, injust, masclista i vexatori contra una professió fonamental», assenyala la vicepresidenta del Consell, Pilar Fernández. Així, ha volgut recordar que «Espanya té un sistema sanitari considerat per l'Organització Mundial de la Salut com un dels millors del món» i això és, en gran manera, «gràcies al nostre treball». Fernández sosté que veu una «irresponsabilitat» amb conseqüències «nefastes» pels nens i joves que segueixen la música de Melendi. Afirma que aquest tipus de lletres «deixen al seu subconscient una imatge nostra errònia, injusta i masclista».

La frase, expliquen des del Consell, els sembla innecessària: «Quina necessitat hi havia d’introduir tal vexació gratuïta cap a nosaltres en una cançó?». La presidenta del CGE també ha recomanat al cantant visitar centres mèdics, hospitals i altres centres on pugui veure que les infermeres «estan salvant o millorant la qualitat de vida de tots els espanyols».

Per últim, Fernández ha volgut deixar caure a Melendi que aquesta professió que tant menysprea no és fàcil d’aconseguir. Així, recorda que infermeria «es tracta d’una de les carreres professionals més sol·licitades i l’accés a la carrera requereix una de les notes més elevades».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari