Catalunya Diari

Dues cantants del grup Pussy Riot, expulsades d’un avió al Prat per anar borratxes

El grup de punk rus havia actuat el dissabte 9 de febrer a la sala Apolo de Barcelona i es dirigia a Milà

Les membres de Pussy Riot havien actuat a la Sala Apolo de Barcelona
Les membres de Pussy Riot havien actuat a la Sala Apolo de Barcelona | CCMA

Dues membres del grup de punk rus Pussy Riot van ser expulsades d'un avió quan estaven a punt d'enlairar a l'aeroport del Prat perquè anaven begudes i van causar un incident, segons informa '324.cat'. Es trobaven a Barcelonaperquè havien actuat el dissabte 9 de febrer a la sala Apolo, i es dirigien a Milà.

l

El detonant va ser una discussió

El que va causar enrenou va ser una discussió de les artistes a dins de l'avio quan ja rodaven per la pista d'enlairament. Eren les 5 de la tarda i el comandant, després de saber que les passatgeres estaven sota els efectes de l'alcohol, va tornar enrere i va fer venir la Guàrdia Civil perquè les expulsés per motius de seguretat. Els agents les van fer baixar sense que oferissin resistència i l'avió es va poder enlairar pocs minuts després rumb a Milà.

Pussy Riot posa en escena actuacions de provocació política sobre temes com la situació de la llibertat d'expressió
Pussy Riot posa en escena actuacions de provocació política sobre temes com la situació de la llibertat d'expressió a Rússia | YouTube

 

Una de les membres del grup que van expulsar de l'avió és Maria Aliójina. El conjunt està mostrant a nivell mundial la seva gira Riot DaysTour, un nou projecte teatre-punk basat en el llibre d'Aliójina 'Riot days', dirigit per ella mateixa i amb la participació de la seva companya Kyril Masheka, juntament amb el duo de música AWOTT. Ja han actuat a Bilbao, Madrid i València i a Barcelona, dins de l'estat espanyol. 

Tenien antecedents

Segons fonts de la productora, les membres del grup s'han hagut de quedar aquest dimarts 12 de febrer a  Barcelona a l'espera de poder viatjar durant les properes hores a Milà, on han d'actuar aquest dijous 14 de febrer. Aliójona té antecedents, ja que l'agost de 2012 va ser condemnada a dos anys de presó per un delicte de «gamberrisme» relacionat amb «odi religiós» per realitzar una «oració punk» en una església.

Pussy Riot, amb seu a Moscou, es va fundar el març del 2011, quan va organitzar actuacions provocatives no autoritzades en llocs públics inusuals. Pussy Riot posa en escena actuacions de provocació política sobre temes com la situació de la llibertat d'expressió, la repressió dels moviments artístics a Rússia i, més recentment, en contra de la campanya electoral de Vladímir Putin.


Comentaris

envia el comentari