Catalunya Diari

El TC donarà més drets als menor transsexuals i podran ser inscrits com el que se senten

La llei que es vol anul·lar és la Llei 3/2007, que obliga a ser major d'edat per fer un canvi al Registre Civil
Tribunal Constitucional
La gran majoria dels magistrats del Tribunal Constitucional veuen amb bons ulls el canvi de legislació en aquests casos | Catalunya Diari

Juan José González Rivas, president del Tribunal Constitucional, té previst un debat aquest dijous durant el qual proposarà com a inconstitucional la llei que exigeix ser major d’edat per poder realitzar-se un canvi de sexe, amb la qual es permet inscriure la persona en qüestió al Registre Civil.

 

Segons fonts del tribunal, la mesura compta amb el beneplàcit de la gran majoria dels magistrats que, al llarg dels últims mesos, ha servit per fer canviar d’opinió al mateix González Rivas. Cal recordar que, en un principi, el mateix president del TC era favorable a la normativa estipulada avui dia que es veu reflectida a l’article 1 de la Llei 3/2007.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Primer cas judicial

Consuelo Madrigal ja va deixar veure que les persones transsexuals han patit molta discriminació social al nostre país | Catalunya Diari

 

Tal com recull 'El Español', l’any 2014 els pares d’un menor que va ser inscrit com a nena i registrat el seu nom també com a nena, van veure que, quan tenia tres anys, el menor va començar a manifestar que se sentia home i va començar a utilitzar un nom masculí. El seu entorn ho va acceptar i van començar a lluitar contra una llei que, segons ells, limitava els drets del menor.

 

Van ser els mateixos pares que van recórrer les sentències fins a arribar al Tribunal Suprem. L’Audiència Provincial i el Jutjat de Primera Instància on es va dur a terme el judici van dictaminar que no es podia dur a terme el canvi al registre de les dades del menor, emparant-se en la Llei 3/2007, la qual proposa que fins que no es tingui la majoria d’edat no es poden iniciar els tràmits de rectificació del registre.

 

La Fiscalia es va posar al costat dels pares

La Fiscalia es va posar del costat dels pares, quan Consuelo Madrigal, en aquell moment Fiscal General, va senyalar la posició de desavantatge social i de marginació que han sofert les persones transsexuals al llarg de la història al nostre país. A més, ho va senyalar com a ingerència desproporcionada en el lliure desenvolupament de la personalitat de la persona afectada per aquesta normativa.

 

Així, fonts del tribunal han indicat que la gran majoria del ple coincideix en l'afectació a la dignitat personal que es produeixen en aquest tipus de casos, en els que una persona ha de viure sense el reconeixement de la inscripció registral, on es determina l’obtenció de documents oficials com el DNI o la targeta mèdica. D’aquesta manera, s’obre una porta d’esperança de desenvolupament social i individual de les persones que no es senten com el que marquen els seus documents civils i que, d’una vegada per totes, podran gaudir d'uns drets fonamentals.

 

També pots llegir...Comentaris

envia el comentari