Catalunya Diari

Els CAP catalans preveuen vacunar amb Janssen a partir d’aquest dijous

El govern espanyol comença a distribuir les 146.000 dosis aturades

Els CAP de Catalunya començaran a vacunar amb el vaccí de Janssen aquest dijous i divendres, un cop hagin arribat les 24.000 dosis previstes de les 146.000 de tot l'estat. Cada CAP citarà les persones de 70 a 79 anys del seu àmbit territorial, com ja es fa amb les de Pfizer.

Aquestes vacunes són d'una sola dosi i estaven aturades en un magatzem central del Ministeri de Sanitat a Guadalajara a l'espera que l'Agència Europea del Medicament (EMA) emetés el seu informe sobre la vinculació del vaccí amb els trombes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pots possats en fila de la vacuna contra el coronavirus de Janssen
Els CAP catalans preveuen vacunar amb Janssen a partir d’aquest dijous |

No endarrerir la segona dosis de la vacuna contra la covid-19

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que el govern espanyol ha volgut «cobrir-se les espatlles» amb la decisió de no endarrerir la segona dosis de la vacuna contra la covid-19. En declaracions a Catalunya Ràdio, el doctor afirma que la decisió presa aquest dimarts té una explicació «garantista» seguint les fitxes tècniques dels vaccins però ha assegurat que aquestes fitxes indiquen que hi ha un «interval» d'unes setmanes. «Hi ha dades científiques que diuen que és suficient», ha afirmat. Per tant, Trilla ha defensat que «hi havia un cert marge per allargar-ho» dins de les fitxes tècniques.

Trilla ha valorat que no s'ha decidit espaiar aquesta segona dosi «de moment», ja que ha recordat que les decisions poden canviar com ja ha passat anteriorment. En tot cas, però ha afirmat que s'anirà «més a poc a poc» en arribar a més gent amb primera dosi, però, per contra, qui rebi la segona estarà ja del tot immunitzat. Ha confiat també que no hi hagi polèmica amb la vacuna de Janssen, ja que ha insistit que els riscos de posar-se el vaccí són «d'una magnitud absolutament inferior» a contraure la covid-19.

Per últim, ha apuntat que les dades epidemiològiques tenen una tendència a l'estabilització i ha considerat que la decisió que ha de prendre el Govern sobre si modificar les actuals restriccions no són fàcils. Ha afegit que s'ha comprovat que si s'aflueixen les restriccions i no es prenen totes les mesures de seguretat els contagis poden pujar, ja que encara no hi ha suficient grau d'immunització.


Comentaris

envia el comentari