Catalunya Diari

Catalunya estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Prèviament, la Generalitat ha de consultar la decisió amb el Procicat

Imatge d'uns infants en una escola bressol
Imatge d'arxiu d'uns infants en una escola bressol. | Pixabay

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, ha reconegut que el Govern estudia excloure els infants de la limitació de les reunions, fixat actualment en sis persones a tot el territori català, a causa de la seva baixa capacitat de contagi. «S'ha de parlar en el Procicat. És un tema que fins i tot en els grups de WhatsApp que tenim en l'estructura de seguiment de la Covid-19 ho estem parlant», ha apuntat Sàmper aquest dissabte a Rac1. «Però això ho han de decidir els metges i les autoritats sanitàries», ha volgut puntualitzar el conseller Sàmper, que ha recalcat que es tractarà d'un «Nadal diferent» per evitar arribar a una tercera onada. En paral·lel, el titular d'Interior ha assegurat que no hi ha prevista cap modificació del confinament municipal durant el pont de la Puríssima.
 
 

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
Igualment, Sàmper ha comentat que després dels primers dies de reobertura de bars, restaurants i terrasses, «la majoria de restauradors i clients ho estan fent bé». «Havíem detectat algunes imatges de terrasses amb més de 10 persones i picaresca d'alguns propietaris, però són un fet minoritari», ha constatat el conseller d'Interior. En aquest sentit, ha explicat el conseller Sàmper que «hi han hagut algunes sancions, però sense ser excessiu». El màxim responsable de la Conselleria d'Interior ha afirmat que els operatius de policia municipal i Mossos d'Esquadra han tingut més «una funció empàtica i pedagògica per explicar com s'han de fer les coses». Finalment, el conseller s'ha referit a la possibilitat de passar de tram de desescalada amb més rapidesa i ha avisat que «el canvi està supeditat a criteris purament mèdics».
 
 
«Només es passarà de tram si estem per sota de 0,9 de l'RT i baixant ingressos hospitalaris. Perquè això passi hem de fer les coses bé», ha conclòs Sàmper.

Comentaris

envia el comentari